ΕΘΝΙΚΑ

«Δεν κατέβασαν τη σημαία! Μόνο πάνω από το πτώμα μας», λένε στο Newsbomb.gr κάτοικοι

«Δεν κατέβασαν τη σημαία! Μόνο πάνω από το πτώμα μας», λένε στο Newsbomb.gr κάτοικοι

Φούρνοι Ικαρίας - Βραχονησίδα Ανθρωποφάς: Το Newsbomb.gr επικοινώνησε πριν από λίγο με το γραφείο του Δημάρχου Φούρνων Ικαρίας - Οι υπάλληλοι του Δήμου διαψεύδουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να έχει κατέβει η σημαία από τη βραχονησίδα

Όπως μας ενημέρωσαν από το Δήμο, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη μεταβεί στο σημείο για να δουν αν υπήρξε υποστολή της σημαίας και κάτι τέτοιο όπως λένε δεν έχει συμβεί...

«Δεν έχει κατέβει καμία σημαία... είναι ψέματα. Τέτοιο πράγμα θα συνέβαινε μόνο πάνω από τα πτώματά μας», είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του νησιού.

Να σημειώσουμε ότι η ένταση πυροδοτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/04), όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε, σύμφωνα με τη «Ηurriyet», ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία την οποία είχαν ανεβάσει Έλληνες σε αμφισβητούμενη βραχονησίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ

Το περιστατικό αν και διαψεύδεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση.

Διαψεύδει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα».

«Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των "γκρίζων ζωνών" ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».