ΕΘΝΙΚΑ

Ύβρεις Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας

Ύβρεις Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας

Μπιναλί Γιλντιρίμ | Τούρκοι αξιωματικοί: Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στην Τουρκία, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την υπό αυστηρούς όρους απελευθέρωση ενός από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Αμέσωςμετά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, τη «σκυτάλη» των επιθέσεων σε βάρος της Ελλάδας πήρε την Παρασκευή (20/04/2018) ο πρωθυπουργός της γείτονος, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γιλντιρίμ είπε σε δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής (20/04/2018) ότι είναι απαράδεκτο για τους ανθρώπους που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα να «προστατεύονται από την Ελλάδα».

«Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές λιμάνι. Αυτό βλάπτει τις σχέσεις των δύο χωρών», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία στηλίτευε την απόφαση του ΣτΕ, αναφέροντας πως συνιστά «άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Χθες (σ.σ. 19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες.

Αυτό δεν γίνεται επειδή απλά εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει συγκεκριμένη διάρκεια κράτησης. Το ελληνικό δικαστικό σύστημα, έχει επανειλημμένα αρνηθέι την έκδοση των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν να βλάψουν τη Δημοκρατία.

Η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των πραξικοπηματιών προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την τουρκική Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις