ΕΘΝΙΚΑ

Ελεύθερος «πολιορκημένος» ο Τούρκος στρατιωτικός- Θα τον φρουρούν 90 αστυνομικοί

Ελεύθερος «πολιορκημένος» ο Τούρκος στρατιωτικός- Θα τον φρουρούν 90 αστυνομικοί

Σε σπίτι που βρίσκεται στην Αττική, σε άγνωστο σημείο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, διαμένει από χθες ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Τούρκος στρατιωτικός που αφέθηκε χθες ελεύθερος συγκατοικεί σε σπίτι με δεκάδες αστυνομικούς, καθώς αποτελεί πλέον τον νούμερο 1 φυλασσόμενο στόχο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον φόβο απαγωγής ή εξόντωσής του, που θα έφερνε σε δυσάρεστη θέση τη χώρα.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φύλαξη του Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφθασε την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, στην Αλεξανδρούπολη, είναι δρακόντεια. Ο Τούρκος αξιωματικός θα φυλάσσεται από 90 αστυνομικούς επί 24ωρου βάσεως.

Αναλυτικά, δέκα σκοπευτές της ΕΚΑΜ βρίσκονται περιμετρικά της οικίας του Τούρκου αξιωματικού, 12 αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται εντός και εκτός σπιτιού, δέκα αστυνομικοί βρίσκονται στον περίβολο, ενώ έξω από το σπίτι του βρίσκονται δύο ομάδες αστυνόμευσης της ΔΙΑΣ με 8 αστυνομικούς.

Επιπλέον θα υπάρχει «διασπασμένη» διμοιρία των ΜΑΤ με 25 αστυνομικούς κοντά στην περιοχή και δύο περιπολικά με τέσσερις αστυνομικούς ενώ θα υπάρχει και ψηφιακή παρακολούθηση με ηλεκτρονικό πέπλο ελέγχου ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής εποπτεία του.

Σχετικές ειδήσεις