ΕΘΝΙΚΑ

«Αν η Τουρκία του Ερντογάν χτυπήσει την Ελλάδα, θα καταστραφεί» (vid)

«Αν η Τουρκία του Ερντογάν χτυπήσει την Ελλάδα, θα καταστραφεί» (vid)

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Τουρκία: Την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα διαπράξει ολέθριο σφάλμα, εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια σύρραξη σε βάρος της Ελλάδας, εξέφρασε ο ειδικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην καταγωγή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που φρόντισε το Σάββατο (28/04/2018) να προκαλέσει αναταραχή με τις απαράδεκτες δηλώσεις του για την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, κατηγορώντας ευθέως την Ελλάδα.

ΣΑΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

«Η Ελλάδα παρόλα τα προβλήματά της, είναι Κράτος και αν ο Ερντογάν αποτολμήσει μια επιχείρηση σε βάρος μας χωρίς την υποστήριξη μιας μεγάλης χώρας, η Τουρκία θα υποστεί μια τεράστια καταστροφή που τα σύνορά της δεν θα είναι αυτά που ξέρουμε στο χάρτη», τόνισε ο Σάββας Καλεντερίδη, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι sbc.

Μιλώντας για την καταγωγή του Τούρκου προέδρου, ο Σάββας Καλεντερίδης σημείωσε: «Η καταγωγή του είναι από ένα ελληνικό χωριό και αυτό δεν είναι μύθος. Είναι από την Ποταμιά του νομού Ροζέου, βόρεια της Τραπεζούντας. Η περιοχή έχει 17 οικισμούς, και όλοι έχουν ελληνικά ονόματα. Όταν εξισλαμίστηκε η περιοχή τον 17ο – 18ο αιώνα ποτέ δεν εγκαταστάθηκε μια οικογένεια ξένη, είναι όλοι Έλληνες. Και ο Ερντογάν το έχει ομολογήσει. Είπε ρώτησα τον πατέρα μου και μου είπε είμαστε μουσουλμάνοι αυτό έχει σημασία. Άρα ο Ερντογάν είναι ελληνικής καταγωγής τουλάχιστον από την πλευρά του πατέρα του, το γνωρίζει αλλά δεν έχει καμία σημασία γι’ αυτόν».

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια στιγμή, ο «Σουλτάνος», στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί στις πρόωρες εκλογές που ο ίδιος κήρυξε στην Τουρκία δεν διστάζει να παραχαράξει ακόμη και την ιστορία.

Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη, ο ανιστόρητος πρόεδρος της Τουρκίας, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι την Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες στρατιώτες.

«Δουλεύουμε για την Τουρκία. Η άνοδος της εμπορικής ζωής της Σμύρνης είναι μια ένδειξη για την εμπορική δύναμη της Τουρκίας. Η Σμύρνη κάηκε από Έλληνες στρατιώτες την ώρα που υποχωρούσαν», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μην κοιτάτε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή την γεωγραφική περιοχή», πρόσθεσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ANT1:

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κατά την έναρξη της προεκλογικής του ομιλίας κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι είναι πραξικοπηματίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος πως είναι πραξικοπηματίας και όχι πολέμιος του πραξικοπήματος όπως υποστηρίζει. «Κάηκες Κεμάλ, κάηκες! Σε όλες τις τηλεοράσεις υπάρχουν καταγραφές. Κύριε Κεμάλ, δεν είσαι πολέμιος του πραξικοπήματος, είσαι εσύ πραξικοπηματίας», ανέφερε.

Τέλος, κάνοντας έκπληξη στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί κάλεσε τον τραγουδιστή Ιμπραχίμ Τατλισες στη σκηνή και τραγούδησαν μαζί. Ο Τατλισες θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του Ερντογάν στη Σμύρνη.

Ρoή Ειδήσεων