Σενάρια απαγωγής και δολοφονίας ενός από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Newsroom Newsroom

Σενάρια απαγωγής και δολοφονίας ενός από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Στους φόβους των ελληνικών Αρχών, μήπως πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών απαγάγουν ή σκοτώσουν τον έναν από τους Τούρκους στρατιωτικούς που αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους από την ελληνική Δικαιοσύνη αναφέρεται η Badische Zeitung.

 

Τι φοβούνται οι ελληνικές Αρχές – Δρακόντεια μέτρα φύλαξης από την ΕΛ.ΑΣ. στον αξιωματικό που αφέθηκε ελεύθερος – Τα σχέδια της MIT για αρπαγή του

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει και τις πολιτικές επιπτώσεις από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απαγορεύσει την έκδοση των «8» θεωρώντας ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στην πατρίδα τους: «Έτσι είναι δεμένα και τα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε υποσχεθεί από τηλεφώνου στον αρχηγό του τουρκικού κράτους Ερντογάν ήδη από τον Ιούλιο του 2016 ότι θα απελάσει σε λίγες μέρες τους αξιωματικούς στην Κωνσταντινούπολη» ανφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας υπογραμμίζει ότι μετά την αποφυλάκιση του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί οι ελληνικές Αρχές παίρνουν δρακόντεια μέτρα για την προστασία του, καθώς «φοβούνται μήπως επιχειρήσουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να απαγάγουν τον Οζκαϊκανακτζί ή να τον σκοτώσουν».

Πάνω από 100 αστυνομικοί διατέθηκαν για την προστασία του, ανάμεσά τους και δέκα ελεύθεροι σκοπευτές. Κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεται, και ιδιαίτερα η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT», γράφει η Badische Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως η ΜΙΤ τους τελευταίους μήνες πήγε πίσω στην Τουρκία πάνω από 80 φερόμενους οπαδούς του ορκισμένου εχθρού του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, από 18 χώρες, παρακάμπτοντας τις διεθνείς διαδικασίες έκδοσης.

Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Στην Ελλάδα η ΜΙΤ είναι ιδιαίτερα δραστήρια, καθώς μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ζήτησαν εκεί ήδη πάνω από 2.000 Τούρκοι πολίτες πολιτικό άσυλο. Οι περισσότεροι μπορούν να υπολογίζουν ότι θα τους παρασχεθεί προστασία στην Ελλάδα. Αλλά ζουν με τον μόνιμο φόβο των πρακτόρων του Ερντογάν».

«Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας τον μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία. Ο Οζκαϊνακτζί βρίσκεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο (“Safe House” ) που νοίκιασαν οι Αρχές στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, αναφέρουν γερμανικά Μέσα. Άλλα ρεπορτάζ λένε ότι ο Τούρκος αξιωματικός βρίσκεται σε στρατιωτική εγκατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved