ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανό - Παμμακεδονικές Ενώσεις κατά Κοτζιά: «Σταματήστε να μας εξευτελίζετε»

Σκοπιανό - Παμμακεδονικές Ενώσεις κατά Κοτζιά: «Σταματήστε να μας εξευτελίζετε»

Σκοπιανό | Ειδήσεις: Με επιστολή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ζητούν την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, για το ζήτημα της ονομασίας, ενώ του καταλογίζουν «εμμονή» και «υποχωρητικότητα» ως προς το χειρισμό της όλης υπόθεσης.

«Είναι φανερό πως οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια έχουν φτάσει σε αδιέξοδο», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και τονίζουν ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος εσείς να εκλιπαρείτε εξευτελιστικά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν ήδη έχετε κάνει οδυνηρές και ανιστόρητες υποχωρήσεις, αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία».

«Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις σε αυτό το σημείο και να σταματήσετε να εξευτελίζετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, με την υποχωρητικότητα και την εμμονή σας να χαρίσετε το όνομα Μακεδονία στους σκλάβους των Σκοπίων», αναφέρουν.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Κοτζιά,

Από τα λίγα που διαρρέουν στη δημοσιότητα, είναι φανερό πως οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ έχουν φτάσει σε αδιέξοδο λόγω της υπαναχώρησης των Σκοπιανών αξιωματούχων να αποδεχθούν το erga omnes και τη συνταγματική αλλαγή.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος εσείς, εκπροσωπώντας την Ελληνική πλευρά, να εκλιπαρείτε εξευτελιστικά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν ήδη έχετε κάνει οδυνηρές και ανιστόρητες υποχωρήσεις, αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Έχετε υποχρέωση αν λάβετε υπόψιν σας την άρνηση του ελληνικού λαού, στην ύπαρξη του ονόματος Μακεδονία την οριστική ονομασία του γειτονικού Κεντροβαλκανικού κράτους, όπως επίσης και την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1922.

Πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις σε αυτό το σημείο και να σταματήσετε να εξευτελίζετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, με την υποχωρητικότητα και την εμμονή σας να χαρίσετε το όνομα Μακεδονία στους σκλάβους των Σκοπίων.

Συνυπογράφουν οι ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ»

Σχετικές ειδήσεις