ΕΘΝΙΚΑ

Συναγερμός για Τούρκους κατασκόπους στην Ελλάδα: Τι φοβάται η ΕΥΠ

Συναγερμός για Τούρκους κατασκόπους στην Ελλάδα: Τι φοβάται η ΕΥΠ

Τούρκοι κατάσκοποι | ΕΥΠ: Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών Αρχών τα ύποπτα παιχνίδια των Τούρκων στη χώρα μας - Μεγάλη ανησυχία στις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας για ύπουλο σχέδιο προβοκάτσιας - Προβληματισμός και από τις κυβερνοεπιθέσεις σε ελληνικές ιστοσελίδες

Σε πλήρη κινητοποίηση φαίνεται πως βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ελληνικές Αρχές και ειδικότερα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζονται φόβοι ότι η Τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης κατασκόπων στη χώρα μας.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, το καθεστώς της Άγκυρας φαίνεται να έχει εξυφάνει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, με στόχο αφενός την αποκάλυψη στρατιωτικών θέσεων επί του ελληνικού εδάφους, αφετέρου τον εντοπισμό και τη στοχοποίηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στη χώρα, αμέσως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε απόλυτη συνάρτηση και με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα (07/05/201) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αποκάλυψε ότι συνελήφθησαν και εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι δύο Τούρκοι πολίτες στην Κυλλήνη.

Διαβάστε σχετικά:

Για να αφεθούν μάλιστα ελεύθεροι ο υπουργός ανέφερε πώς υπήρξε η διαβεβαίωση από το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα ότι έχουν σταθερή κατοικία στην Ελλάδα και ως τέτοια δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τον Τούρκο υπάλληλο του δήμου Αδριανουπόλεως, ο οποίος απελάθηκε προ ημερών, όταν παραβίασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Και σε εκείνη την περίπτωση κρίθηκε πώς ο Τούρκος δεν είχε σκοπό να παραβιάσει τα σύνορα και να βλάψει την Ελλάδα λειτουργώντας ως κατάσκοπος.

Εκείνο, όμως, που φαίνεται να προβληματίζει έντονα τις Αρχές, είναι μήπως αυτά τα φαινομενικά «αθώα» επεισόδια λειτουργούν εν είδει αντιπερισπασμού από την πλευρά των Τούρκων κι αν οι τελευταίοι, υπό το πρίσμα αυτό, προετοιμάζουν κάποιο ύπουλο χτύπημα σε βάρος της χώρας μας.

Ανησυχία και για τα χτυπήματα των Τούρκων χάκερς

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές Αρχές δεν μπορούν να μην εκφράζουν ανησυχίες και για τα φαινόμενα εντεινόμενου κυβερνοπολέμου, στα οποία επιδίδονται το τελευταίο διάστημα Τούρκοι χάκερς, οι οποίοι, είτε δρώντας κατά ομάδες είτε ως «μοναχικοί λύκοι» εξαπολύουν επιθέσεις σε βάρος ελληνικών ιστοσελίδων.

Οι πρόσφατες επιθέσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», αλλά και στις αυτοκινητοβιομηχανίες Suzuki και Honda Hellas, καθώς και οι απειλές τους για διαρροή ευαίσθητων στοιχείων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, καταδεικνύουν ένα άκρως φορτισμένο κλίμα.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις