ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν κατά Ελλάδας και ΗΠΑ: Η Ελλάδα έχει S-300 και κανείς δεν της είπε τίποτα

Ερντογάν κατά Ελλάδας και ΗΠΑ: Η Ελλάδα έχει S-300 και κανείς δεν της είπε τίποτα

Όπως τον… βολεύει τα παρουσιάζει ο Ερντογάν – Νέες βολές κατά της Αμερικής και μήνυμα ότι δεν πρόκειται να διακόψει τις σχέσεις με τη Ρωσία

Την επιλογή της Άγκυρας να αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 υπεραμύνθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, παρουσιάζοντας βέβαια τα γεγονότα σύμφωνα με το συμφέρον του.

«Η Ελλάδα έχει S-300 και κανείς δεν την είπε τίποτα», είπε ο «σουλτάνος», ξεχνώντας βέβαια πως με τις απειλές του έχει αναγκάσει την Ελλάδα να κρατά «κρυμμένους» τους αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης στην τηλεόραση Bloomberg TV ότι ως πρόεδρος πρέπει να επιδεικνύει τον εαυτό του ως αποτελεσματικό στη νομισματική πολιτική, ενώ η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να καταγράφει αυτά που λέει και να τα εφαρμόζει άμεσα.

Στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Halkbank, Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, που κρίθηκε ένοχος από αμερικανικό δικαστήριο για την βοήθεια που προσέφερε στο Ιράν προκειμένου να παραβιαστούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, ήταν αθώος γιατί το αντίθετο θα σήμαινε ότι η Τουρκία ήταν ένοχη.

Σχετικές ειδήσεις