ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανό: Το Σάββατο πιθανότατα το ραντεβού Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες

Σκοπιανό: Το Σάββατο πιθανότατα το ραντεβού Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές κατέληξαν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija / Republic of North Macedonia).

Μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε και τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αναμένεται το διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Αν όλα εξελιχθούν αισίως τότε η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί σε συνάντηση στις Πρέσπες το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουνίου, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη του.

«Αν σήμερα συμβεί, πρώτα ο Θεός, και έχουμε συμφωνία, αμέσως θα ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειες και πιστεύω ότι αν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να φτιάξουμε την ατζέντα. Για τις Πρέσπες γνωρίζουμε επειδή ήταν επιθυμία εδώ και πολύ καιρό να γίνει εκεί μία συνάντηση, ακόμα και στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να πάμε βήμα-βήμα, να δούμε πρώτα αν θα υπάρξει συμφωνία. Αν υπάρξει, αμέσως θα συμφωνήσουμε τις ατζέντες της ανακοίνωσης και της ενημέρωσης των πολιτικών παραγόντων στο εσωτερικό, καθώς και σε σχέση με την ενδεχόμενη υπογραφή», είχε δηλώσει ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σχετικές ειδήσεις