ΕΘΝΙΚΑ

«Θύελλα» και ύβρεις στη Βουλή των Σκοπίων: Πήρε το πρώτο «ναι» η συμφωνία

«Θύελλα» και ύβρεις στη Βουλή των Σκοπίων: Πήρε το πρώτο «ναι» η συμφωνία

Σκοπιανό:Η Ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων ταχθηκε υπέρ της ανάγκης υιοθέτησης της συμφωνίας.

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, που σημαδεύτηκε από επιθέσεις και σκληρούς χαρακτηρισμούς προς τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, η Ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων ταχθηκε υπέρ της ανάγκης υιοθέτησης της συμφωνίας.

Σε σύνολο 109 ψηφισάντων βουλευτών, 69 τάχθηκαν υπέρ και 40 κατά, αναφέρει το Cnn.gr

«Είναι σημαντικό αυτό το νομοσχέδιο να περάσει από τη βουλή με διαδικασία εξπρές, γιατί η Ελλάδα θα ενημερώσει το ΝΑΤΟ και η Βορειοατλαντική συμμαχία θα μας στείλει πρόκληση για να γίνουμε μέλη. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου και η ημερομηνία αυτή είναι σημαντική για εμάς. Προτείνω το νομοσχέδιο αυτό να περάσει το συντομότερο δυνατό» είπε ο Ντιμιτρόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ibna.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, βουλευτές φώναζαν από τις θέσεις τους «προδότες». Μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, άρχισαν να χτυπούν τα χέρια τους στα έδρανα και να φωνάζουν: «Προδότες, πουλήσατε το κράτος».

Η αξιωματική αντιπολίτευση VMRO-DPMNE αποχώρησε από τη συνεδρίαση, κάτι το οποίο έκαναν και οι βουλευτές των υπόλοιπων αντιπολιτευτικών κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις – Στο δικαστήριο Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα θα κερδίσει σήμερα (19/06) το έπαθλο επικοινωνίας;

Σχετικές ειδήσεις