ΕΘΝΙΚΑ

Ρώσος πρέσβης: Απογοητευτική κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους διπλωμάτες μας

Ρώσος πρέσβης: Απογοητευτική κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους διπλωμάτες μας

Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Αθήνας - Μόσχας - Νέα αντίδραση από τη ρωσική πρεσβεία για την απέλαση των διπλωματών - «Απογοητευτική» χαρακτήριζει την κίνηση της Ελλάδας η Ρωσία

Εκνευρισμό στη Ρωσία έχει προκαλέσει η απόφαση της Αθήνας να απελάσει από την Ελλάδα δύο Ρώσους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους για απόπειρα εμπλοκής σε εθνικά θέματα.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, χαρακτήρισε «απογοητευτική» την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες, ενώ σημείωσε οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

Παράλλαλα, και παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους, ο Αντρέι Μασλόφ χαρακτηρίζει υπερβολική την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις «ισορροπημένες δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις από τον κ. Μάλσοβ έγιναν την Πέμπτη (19/07/2018) στο στο Sputnik. Ωστόσο, αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή στο Twitter στο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρέσβη

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις. Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο».

«Το Αφιερωματικό έτος Ρωσία - Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».

«Η δήλωση της Μ.Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».

Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ:

Διέγραψαν tweet με δηλώσεις του Κοτζιά

Την ίδια ώρα, η Ρωσική πρεσβεία κατέβασε το επίμαχο tweet με δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά.

kotzias

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να χαμηλώσει τους τόνους, ωστόσο, τα σημερινά tweet από πλευράς ρωσικής πρεσβείας δεν φαίνεται να δείχνουν σε αυτή την κατεύθυνση.