Ν. Γκρουέφσκι: Τους τελευταίους μήνες δεν συζητάμε για την ονομασία

Ν. Γκρουέφσκι: Τους τελευταίους μήνες δεν συζητάμε για την ονομασία

Το «πάγωμα» των συζητήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας επεσήμανε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στη Σκοπιανή εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ» και εκεί ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αναφέρει: «Τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου δεν έχουμε καμία επαφή σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας.

Γι' αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς αλλά το γεγονός ότι στην Ελλάδα είναι απόλυτα επικεντρωμένοι στην κρίση στο εσωτερικό. Αυτή την περίοδο δεν επιθυμούν να συζητήσουν επ' αυτού του ζητήματος. Υποθέτω ότι, όπως και να εξελιχθούν εκεί τα πράγματα, δεν μπορούμε να αναμένουμε σε μια τέτοια χαοτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νότιος γείτονάς μας, η εκεί κυβέρνηση, όποια και αν είναι, όποια μορφή και αν λάβει, να έχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί και να επιτύχει συμβιβασμό στο ζήτημα που μας απασχολεί. Από αυτή την άποψη, βρισκόμαστε σε μια μειονεκτική θέση».