ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικό σόου Τούρκου υπουργού στην Κομοτηνή: Μίλησε για «τουρκική μειονότητα»

Προκλητικό σόου Τούρκου υπουργού στην Κομοτηνή: Μίλησε για «τουρκική μειονότητα»

Τουρκικές προκλήσεις | Κομοτηνή: Είναι από εκείνα τα περιστατικά που προκαλούν περίσσεια οργή κι αγανάκτηση. Τη στιγμή που μια ολόκληρη χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος, με τουλάχιστον 81 ανθρώπους νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού προβαίνει σε απαράδεκτες δηλώσεις, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κομοτηνή.

ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ

Ο Μεχμέτ Ερσόι, συμμετείχε σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης, για την επέτειο θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ.

Θυμίζουμε ότι ο Αχμέτ Σαδίκ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 24 Ιουλίου 1995 στο δρόμο έξω από το χωριό Σώστης, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.

O Τούρκος υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε με τον ψευδο-μουφτή της Κομοτηνής και της Ξάνθης και δήλωσε: «Παρακολουθούμε με υπερηφάνεια όσα τραβήξατε κι εσείς και ο Σαδίκ Αχμέτ όσο ζούσε, προκειμένου να επιτραπεί η χρήση της λέξης "τουρκικός"».

Προφανώς, ο κ. Ερσόι δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα: Ότι οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης είναι Έλληνες πολίτες!

Κατά τα λοιπά, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού είπε ότι «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου μέσω διαλόγου και επισκέψεων να λυθούν τα προβλήματα της δυτικής Θράκης».

Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για τις πυρκαγιές ενώ επεσήμανε ότι «η Τουρκία μοιράζεται τον πόνο του ελληνικού λαού».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ερσόι θα έπρεπε να είναι προσεκτικός. Πόσω δε μάλλον σε μια στιγμή, κατά την οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, μια εθνική τραγωδία.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή φωτογραφιών: Εφημερίδα «Χρόνος»