ΕΘΝΙΚΑ

Απαράδεκτη πρόκληση: Τούρκοι ψαράδες παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην Λέρο (pics-vid)

Απαράδεκτη πρόκληση: Τούρκοι ψαράδες παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην Λέρο (pics-vid)

Τουρκικές προκλήσεις | Λέρος: Σε «τσιφλίκι» του φαίνεται πως έχουν μετατρέψει τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι ψαράδες την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στ’ ανοιχτά της Λέρου, παραβιάζοντας συστηματικά και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις από σκάφη του Λιμενικού Σώματος να αποχωρήσουν.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ «ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Το Newsbomb.gr μίλησε με κατοίκους της περιοχής και έμαθε από πρώτο χέρι πως τα τουρκικά αλιευτικά, όχι μόνο ψαρεύουν με το «έτσι θέλω» στην ελληνική πλευρά, αλλά παρενοχλούν και τους Έλληνες ψαράδες, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο καθεστώς έντασης κι αμφισβήτησης.

Στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιώργος Δημοσθένους, απεικονίζονται τουρκικά αλιευτικά να παραπλέουν στ’ ανοιχτά της Λέρου, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, πολύ κοντά στα νησιά της Στρογγυλής και του Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και πολλές ημέρες.

Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, σε βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει ο Alpha απεικονίζεται ξεκάθαρα τουρκική ακταιωρός να κινείται απειλητικά προς το μέρος μιας ελληνικής τράτας στ’ ανοιχτά της Λέρου, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Δείτε το βίντεο:

(πηγή βίντεο: Alpha)

Όπως καθίσταται φανερό, το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί διακαώς να στήσει σκηνικό πολλαπλών «θερμών» επεισοδίων στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στο Αρχιπέλαγος, με τακτικές «ψευτοτσαμπουκά».

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τα τουρκικά αλιευτικά πλοία