ΕΘΝΙΚΑ

Μπαχτσελί: Έλληνες, μην ξεχνάτε την 9η Σεπτεμβρίου 1922

Μπαχτσελί: Έλληνες, μην ξεχνάτε την 9η Σεπτεμβρίου 1922

Με νέα Μικρασιατική καταστροφή μας απειλεί ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων»

Ανάφλεξη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκαλεί η οριστική απόφαση για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο πιλότο του ελικοπτέρου, που μαζί με άλλους επτά Τούρκους αξιωματικούς αυτομόλισαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα το καλοκαίρι του 2016

Πολιτικοί αξιωματούχοι στην Τουρκία κάνουν λόγο για εξέλιξη που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με ορισμένους να «βλέπουν» ακόμα και ανάφλεξη στο Αιγαίο.

Μετά την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, τη σκυτάλη πήρε ο Εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας Ibrahim Kalin, ο οποίος ανέφερε δηκτικά ότι «με την απόφαση του δικαστηρίου η Ελλάδα έδειξε ότι είναι μια ασφαλής χώρα για τους πραξικοπηματίες και τους τρομοκράτες. Αυτή η σκανδαλώδης απόφαση πρέπει να απορριφθεί και να καταδικαστεί από όλους, συμπεριλαμβανομένου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του αναφέρει πως «η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με τις διεθνείς υποχρεώσεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ παραβιάζει τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το καθεστώς των προσφύγων. Η Ελλάδα, απορρίπτοντας το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση, πληγώνει την ψυχή του τουρκικού έθνους. Θα πρέπει η χώρα να μην παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να μην επιτρέψει να γίνει ένα ασφαλές λιμάνι για τους πραξικοπηματίες».

Τη σκυτάλη πήρε ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας, ο προκλητικός Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος MHP, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, διαμήνυσε στην Ελλάδα να μην ξεχνά την 9η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία της Μικρασιατικής καταστροφής.

«Μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, ο Μπαχτσελί είχε σχολιάσει και την υπόθεση κράτησης του αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, που έχει οδηγήσει στο έπακρο τις σχέσεις Τραμπ – Ερντογάν.

«Δεν πρόκειται για έναν πάστορα. Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας, το κάνουν για να σώσουν τους συντρόφους τους», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Οργή στην Άγκυρα για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό: Η Ελλάδα προστατεύει τους εχθρούς μας