ΕΘΝΙΚΑ

Καμμένος: Να μην μας εξοργίζουν οι Σκοπιανοί – Τον τελικό λόγο έχει ο ελληνικός λαός

Καμμένος: Να μην μας εξοργίζουν οι Σκοπιανοί – Τον τελικό λόγο έχει ο ελληνικός λαός

Αντίθετη σε κάθε συμφωνία χαρακτήρισε την οποιαδήποτε αναφορά σε «μακεδονικό έθνος» ο Έλληνας υπουργός Άμυνας

Ο κ. Καμμένος συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, απ’ όπου έστειλε αυστηρό και σαφές μήνυμα στα Σκόπια, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ντιμιτρόφ.

O ΥΕΘΑ στην παρέμβαση του τόνισε πως οι προκλητικές δηλώσεις που γίνονται κατά της Ελλάδας από την πλευρά των Σκοπιανών αξιωματούχων, δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύση.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως η αναφορά σε «μακεδονικό έθνος» είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία και το μοναδικό αποτέλεσμα που φέρνει είναι η οργή των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα έχουν τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι κατά την διάρκεια δείπνου εργασίας αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας πως οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας την Τετάρτη στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, ανέφερε πως όταν η συμφωνία των Πρεσπών τεθεί σε ισχύ η χώρα του «θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Διαβάστε επίσης:

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Φλέγεται ακόμα το πλοίο – Συγκλονιστικά βίντεο μέσα από το γκαράζ