ΕΘΝΙΚΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Καταγγελία - ΣΟΚ για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Καταγγελία - ΣΟΚ για το θάνατο του Έλληνα ομογενή στην Αλβανία

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έχασε τη ζωή του από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής Αστυνομίας, χωρίς όμως να έχει γίνει σαφές υπό ποιες συνθήκες σκοτώθηκε και αν ο ίδιος ήταν οπλισμένος και είχε πυροβολήσει κατά των αστυνομικών.

Οι ομογενείς στην Αλβανία είναι οργισμένοι από τη δολοφονία του 35χρονου.

Ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ», Λεωνίδας Παππάς, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία, αποκάλυψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι υπήρξε διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς, καθώς δεν βρήκε την ελληνική σημαία που είχε βάλει στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Κάποιος από τους αστυνομικούς του έδειξε το όπλο του και εκείνος πήγε και πήρε το δικό του και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κάποιον. Αν ήθελε να σκοτώσει θα σκότωνε, αλλά δεν ήθελε», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο 35χρονος στη συνέχεια πήγε να κρυφτεί, όμως, οι Αλβανοί αστυνομικοί τον εντόπισαν, ενώ κάτοικοι του χωριού λένε ότι ακούγονταν πυροβολισμοί για πολύ ώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, υπάρχουν δυο εκδοχές: Η πρώτη αναφέρει ότι η αλβανική αστυνομία του είπε να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνήθηκε και παράλληλα πυροβολούσε και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες βγήκε έξω φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα».

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, οι Αλβανοί αστυνομικοί τον εκτέλεσαν επί τόπου και στη συνέχεια, θέλοντας να φανεί η δολοφονία ως συμπλοκή, πυροβολούσαν μόνοι τους.

Τέλος, ο κ. Παππάς αποκάλυψε ότι Αλβανοί αστυνομικοί είχαν μπει στο σπίτι της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα όταν τον αναζητούσαν, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν τους γονείς του.

Διαβάστε επίσης:

Οργή για το θάνατο του Κατσίφα: Για «εξτρεμιστική τρέλα» μιλούν τα Τίρανα - Φόβοι για αντίποινα

Αλβανός δημοσιογράφος: Καλύτερα να κλαίνε μάνες Ελλήνων – Αν θέλετε ξαναδοκιμάστε