ΕΘΝΙΚΑ

Νέες απειλές από την Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στο Αιγαίο

Νέες απειλές από την Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στο Αιγαίο

Συνεχίζει το παιχνίδι των προκλήσεων η Άγκυρα – Σε νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ - «Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, η οποία στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας» - «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός»

Σε νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανεβάζοντας επικίνδυνα το «θερμόμετρο» της έντασης μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του υπουργείου του, ο Ακάρ επανέλαβε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο γεγονός.

«Τους λέμε ελάτε να συζητήσουμε. Όχι όμως τμηματικά. Να συζητηθούν όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά. Οι ειδικοί ας τα επιλύσουν. Να μην εστιάζουμε μια ημέρα σε ένα πρόβλημα και την άλλη μέρα σε άλλο. Εμείς επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνη και ηρεμία. Επιθυμούμε να επωφεληθούν όλες οι πλευρές από τις οικονομικές ευκαιρίες, να ευκολύνουν οι επισκέψεις της μιας πλευράς στην άλλη», δήλωσε ο κ. Ακάρ.

«Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, η οποία στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση κανενός δικαιώματος μας», πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε δε ότι η χώρα του καταβάλλει προσπάθεια για να επιλύσει το Κυπριακό και τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά με ειρηνικές μεθόδους.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Δείτε ποιοι θα λάβουν έως 877 ευρώ - Δικαιούχοι και κριτήρια

Τροχαίο Παντελίδη: Κύπριοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν πως οδηγούσε η Κυριάκου