ΕΘΝΙΚΑ

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Απειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Απειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «απερίσκεπτες» τις ενέργειες της Αθήνας και της Λευκωσίας, έχοντας και την υποστήριξη κάποιων ευρωπαϊκών κρατών, προειδοποιώντας όμως πως η συμπεριφορά τους συνιστά «απειλή και κίνδυνο πρωτίστως για τις ίδιες».

«Η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά της Ελλάδας και της "Νότιας Κύπρου" με την υποστήριξη ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών αποτελεί πηγή απειλής και κινδύνου πρωτίστως γι' αυτές», είπε ο Ερντογάν.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν υπογράμμισε πως η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει «ούτε στο ελάχιστο» από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

Κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο πως προσπαθούν να επιβάλουν την οικονομική και πολιτική κυριαρχία τους σε ζώνες όπου δεν έχουν δικαιώματα, επαναλαμβάνοντας την πάγια στρατηγική της Τουρκίας να αμφισβητεί την κυριότητα επί περιοχών και τις θαλάσσιες ζώνες που απορρέουν από αυτήν.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόδρος επιλέγει να εκτοξεύσει νέες απειλές τη στιγμή όπου Γαλλία και Ιταλία μέσω Total και ENI εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Διαβάστε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε ΕΔΩ πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πόσα χρήματα θα πάρετε (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Μπάγια Αντωνοπούλου: Γι' αυτό έφυγα από τον Γιώργο Παπαδάκη

Με πληροφορίες από: anadolu, dailysabah