ΕΘΝΙΚΑ

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Θα κάνουμε γεωτρήσεις με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Θα κάνουμε γεωτρήσεις με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας

Νέες τουρκικές προκλήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της τουρκικής κυβέρνησης για το 2019 να εκτοξεύουν απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου με αφορμή και τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

«Υπενθυμίζω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μια από τις εθνικές υποθέσεις της Τουρκίας, είπε, είναι και η Κύπρος, προσθέτοντας ότι χρειάζονται ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.

«Πλέον δεν τίθεται θέμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόνο για να γίνεται λόγος. Θα ορίσουμε τι, γιατί, σε ποιες παραμέτρους, σε ποιο πλαίσιο θα συζητήσουμε. Υπενθυμίζω ξανά σε εκείνους που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα: Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, να το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει ποτέ», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.com.cy

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, εξαπέλυσε από την πλευρά του απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και κανένα τετελεσμένο. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα δώσουμε άδεια για μονομερείς έρευνες υδρογονανθράκων και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εφαρμογή και υλοποίηση κανενός σχεδίου στην περιοχή, στο οποίο δεν συμμετέχει η Τουρκία και η ΤΔΒΚ. Αυτά τα θέματα τα παρακολουθούμε από πολύ κοντά», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και των Τ/Κ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο καθώς και να εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών περί εγγυήσεων και συμμαχίας».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης: Αναδρομικά: Έτσι θα λάβετε πίσω τον 13ο και 14ο μισθό - Η αίτηση που πρέπει να συμπληρώσετε

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα – Χιόνια σε Αττική και Θεσσαλονίκη