ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικά αδιόρθωτος ο Ζάεφ: Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα

Προκλητικά αδιόρθωτος ο Ζάεφ: Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα

Για πολλοστή φορά, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αποφάσισε να… ξεπεράσει τον εαυτό του και άρχισε να «εκτοξεύει» τα γνωστά αλυτρωτικά τσιτάτα του, μη δίνοντας δεκάρα τσακιστή για τις αντιδράσεις που αυτές προκαλούν.

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ - ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ «ΚΟΡΩΝΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Μιλώντας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο Ζάεφ υποστήριξε ότι «με τη Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της χώρας και πως πλέον κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα της χώρας που είναι μακεδονική».

Ο κ. Ζάεφ επιχειρεί κάθε λίγο και λιγάκι να πείσει το ακροδεξιό ακροατήριο της χώρας του ότι η κυβέρνησή του δρα υπέρ των εθνικών συμφερόντων, όμως ο λόγος του δεν δείχνει να διαφέρει σε τίποτα από τις αλυτρωτικές «κορώνες» που εκτόξευε ο προκάτοχός του στον πρωθυπουργικό θώκο, ο υπόδικος Νίκολα Γκρούεφσκι.

Κι εύλογα αναρωτιέται κανείς τι θα ακολουθήσει από τον… αμετροεπή πρωθυπουργό της γείτονος.

Θα συνεχίσει να λέει κι αλλού «τα δικά του» για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή μήπως θα βγει – ξανά – το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος να «μαζέψει» τα λεγόμενά του, υποστηρίζοντας, για άλλη μια φορά, ότι «παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του κ. Ζάεφ»;

Γιατί, αν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις των τελευταίων μηνών του ιδίου, θα διαπιστώσει μια επαναλαμβανόμενη πλέον τακτική: Ο Ζάεφ προκαλεί, το ΥΠΕΞ των Σκοπίων τα «μαζεύει και εν συνεχεία ο Ζάεφ μιλά για δήθεν «παρεξήγηση» και ούτω καθ’ εξής!

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και σημείωσε ότι θα βρεθούν οι 80 βουλευτές που απαιτούνται για την Τρίτη ψηφοφορία στην Βουλή της γείτονος.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Νέο ποσό 70 εκατ. ευρώ - Δείτε πότε και πόσα θα πάρετε

Την απήγαγε στα 13 της και την έκανε σκλάβα του – 32 χρόνια μετά ήρθε η ώρα της εκδίκησης (Pics)