ΕΘΝΙΚΑ

«Βόμβα» Καμμένου: Αποχωρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Βόμβα» Καμμένου: Αποχωρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Βόμβα» έριξε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος φέρεται να είπε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων: «Είναι η τελευταία μας συνάντηση ως υπουργός».

Μάλιστα, πρόσθεσε - με νόημα - πως «θα πράξω αυτό που πρέπει».

Στο έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας μετείχαν οι αρχηγοί των ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας και η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Κατά την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι παραπάνω φράσεις ερμηνεύονται ως αναμενόμενη αποχώρηση του κ. Καμμένου από την υπουργική του θέση.

Πλέον, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, η οποία αναμένεται να γίνει την Παρασκευή (11/01/2019).

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλα, να τεθούν επί τάπητος τα ανοιχτά θέματα και να ληφθούν τελικές αποφάσεις για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Θυμίζουμε ότι χθες, Πέμπτη (09/01/2019), στη συνέντευξή του στο Open, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε σιγουριά για τη στήριξη που θα παρέχει ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν αποχωρήσουν οι ΑΝ.ΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα.

«Στα εθνικά θέματα ο καθείς δικαιούται απέναντι στη συνείδησή του να παίρνει θέση. Δεν θέλω να αδικήσω τον Πάνο Καμμένο. Ήταν ένας εξαιρετικός υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος έχει μια διαφορά σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα των Σκοπίων. Είχε διαφωνήσει το 2007. Ο Πάνος Καμμένος είχε πει από το 2007 ότι πρέπει να κρατήσουμε τη θέση "Καμία αναφορά στον όρο Μακεδονία". Από τότε, το ΥΠΕΞ δεν διαπραγματευόταν ποτέ στη γραμμή "Καμία αναφορά".

Το M στο FYROM σημαίνει Μακεδονία. Είχε πει δημόσια ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν τη διαφωνία τους στο θέμα της ονομασίας. Η θέση και η στάση του είναι να μην υπάρχει το Μακεδονία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς γι' αυτό. Ο Καμμένος λέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ρίξω την κυβέρνηση. Λέει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση αλλά θα καταψηφίσει τις Πρέσπες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε»: Πότε θα γίνουν οι Εθνικές Εκλογές 2019