ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα προστατεύσουμε την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα προστατεύσουμε την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη
TWITTER

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα - Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εγείρει για ακόμη μια φορά ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα μέσω διαλόγου. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO (Γκιουλενιστές) και να προστατεύουμε τα δικαιώματα της "τουρκικής μειονότητας" της δυτικής Θράκης».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος αξιωματούχος διεμήνυσε ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο εάν λάβει ως βάση τις παρούσες πραγματικότητες.

«Το Κυπριακό πρόβλημα πηγάζει στο ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσεγγίζει για τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας», είπε ο Ακσόι.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μερικές μόλις ημέρες αφότου ανακοινώθηκε συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην αρχή του Φεβρουαρίου.

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Κουνελονήσι

Επιμένει στις προκλήσεις η Άγκυρα καθώς υπερπτήσεις πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή στις 12.03 μ.μ. δύο τουρκικά μαχητικά F-16 νότια της Σάμου, πάνω από το Κουνελονήσι.

Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών την 12:01 και ένα από τα δύο αεροσκάφη του σχηματισμού την 12:03 πραγματοποίησε υπερπτήση στη νήσο Κουνελονήσι (νοτίως του Αγαθονησίου) στα 7 χλμ ύψος.

Στη συνέχεια ο σχηματισμός βγήκε από το FIR Αθηνών.