ΕΘΝΙΚΑ

ΣΟΚ: Οι Τούρκοι θέλουν δικό τους πρόεδρο στα Σκόπια

ΣΟΚ: Οι Τούρκοι θέλουν δικό τους πρόεδρο στα Σκόπια

Άρχισαν τα όργανα πριν ακόμα εφαρμοστεί η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών - Ο Τούρκος Ενές Ιμπραήμ πρόεδρος του Τουρκικού Κινήματος έκανε έκκληση σε όλους τους τουρκικούς φορείς των Σκοπίων να υποστηρίξουν τον Τούρκο υποψήφιο για την προεδρία.

Το Τουρκικό Κίνημα στα Σκόπια στο συνέδριο που πραγματοποίησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο δήμο Ρέσνα, αποφάσισε να προτείνει δικό του υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της χώρας που θα γίνουν την Άνοιξη, και αυτός είναι μέλος της τουρκικής κοινότητας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα από τα Σκόπια.

Ο πρόεδρος του Τουρκικού Κινήματος, Ενές Ιμπραχίμ, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση για αυτήν την κοινότητας στη χώρα.


«Η γενική σκέψη των αντιπροσώπων μας είναι ότι στις προεδρικές εκλογές είναι η πρώτη φορά στην ιστορία από την ανεξαρτησία, που οι Τούρκοι κατεβαίνουν με δικό τους υποψήφιο πρόεδρο», δήλωσε ο Ιμπραχίμ.


Έκανε έκκληση σε όλους τους τουρκικούς φορείς των Σκοπίων να υποστηρίξουν τον Τούρκο υποψήφιο για την προεδρία.

Η κίνηση αυτή θεωρείται πως πρόκειται για πρωτοβουλία της Άγκυρας. Η Τουρκία έχει «αγκαλιάσει» τα Σκόπια με τα οποία συνδέεται με στρατηγικές συμφωνίες.

Ήδη η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει μια φιλοτουρκική χώρα εντός του ΝΑΤΟ και η προοπτική να υπάρχει και ένας τουρκικής συνείδησης πρόεδρος ως επικεφαλής των Σκοπίων φαντάζει εφιαλτική.

Ένας από τους υποψηφίους θα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Τσιγγάνων Αμντί Μπαϊράμ, ο οποίος έλαβε υποστήριξη από το κύριο συμβούλιο του κόμματος των Ρομά.

Πρόκειται για τον Αμντί Μπαϊράμ, αθίγγανο (στην γειτονική χώρα οι αθίγγανοι ή γύφτοι, αποτελούν σημαντικό μέρος του πληθυσμού) πρόεδρος της Ένωσης Τσιγγάνων, ο οποίος πλέον δηλώνει «Μακεδόνας» και είναι υπερήφανος που «η Ελλάδα αναγνώρισε το ιστορικό λάθος της» και «παραδέχθηκε την ύπαρξη του έθνους των Μακεδόνων».

Ο αθίγγανος Αμντί Μπαϊράμ έλαβε υποστήριξη από το κύριο συμβούλιο του κόμματος των Ρομά, χθες το βράδυ και θα είναι «υποψήφιος πρόεδρος της Μακεδονίας».

«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Ένωσης των Ρομά αποφάσισε να προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο της ‘Μακεδονίας’ τον επικεφαλής μας Αμντί Μπαϊράμ», σημειώνει ένας άλλος γύφτος-αθίγγανος, ο Αντνάν Μεμεντί, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ρομά, στο Facebook.