ΕΘΝΙΚΑ

Δήλωση - ΣΟΚ από Ράμα: Συζητάμε με την Ελλάδα τα σύνορα

Δήλωση - ΣΟΚ από Ράμα: Συζητάμε με την Ελλάδα τα σύνορα

Μια δήλωση που προκαλεί ανησυχίες κι εγείρει ταυτόχρονα και πολλά ερωτήματα, έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού της γειτονικής χώρας.

Ο Έντι Ράμα μίλησε στο Vision Plus TV για τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την πρόταση για την ενδεχόμενη τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το παραπάνω θέμα έβαλε και την Ελλάδα στο γεωγραφικό παιχνίδι των δυτικών Βαλκανίων, καθώς εμμέσως ανέφερε και τη χώρα μας μεταξύ των κρατών που έχουν ζήτημα συνόρων.

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης», είπε ο Έντι Ράμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Παράλληλα ο Αλβανός πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική σε όσους αντιδρούν στην ιδέα της διόρθωσης των συνόρων του Κοσόβου.

«Για μένα το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς Χαραντινάι» δήλωσε και επανέλαβε:«Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φολκλορική πράξη», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ράμα, εννοώντας πως η ένωση δεν θα ειναι μόνο πολιτιστική ή γλωσσική, αλλά ουσιαστικά πολιτική.

Πηγή: echedoros-a.gr

Σχετικές ειδήσεις