ΕΘΝΙΚΑ

Αμερικανικό βομβαρδιστικό πέταξε πάνω από το Αιγαίο - Έφτασε μέχρι την Κύπρο

Αμερικανικό βομβαρδιστικό πέταξε πάνω από το Αιγαίο - Έφτασε μέχρι την Κύπρο
Το ωφέλιμο φορτίο του κολοσσιαίου βομβαρδιστικού περιλαμβάνει εκατοντάδες συμβατικές βόμβες και 32 πυρηνικούς πυραύλους Κρουζ
PIXABAY

Το «ιπτάμενο φρούριο» B-52 των ΗΠΑ - Τα B-52 πετάνε με ταχύτητα 650 μίλια την ώρα σε ύψος ως και 50.000 πόδια

Αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 πέταξε στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, φθάνοντας μέχρι Κύπρο και σε πολλές φάσεις της πτήσης του, είχε συνεργασία με ελληνικά F-16.

Το αμερικανικό «ιπτάμενο φρούριο», εκτέλεσε αρκετά σενάρια με τα ελληνικά μαχητικά και η πτήση του από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο είναι μια ακόμη επιβεβαίωση των καλών σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας σε στρατιωτικό επίπεδο. Πρωτίστως βεβαίως η παρουσία του B-52 ήταν μια επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν στις 14 Μαρτίου ότι ενισχύουν τη δύναμη των B-52 στη βάση που χρησιμοποιούν στη Βρετανία. Πιθανόν ένα απ΄ αυτά τα 6 B-52 ήταν αυτό που πέταξε μαζί με τα ελληνικά F-16.

Οι Ρώσοι απάντησαν χθες με την ανάπτυξη στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3,που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, στην Κριμαία.

Το κολοσσιαίο βομβαρδιστικό B-52 αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ. Πέταξε πριν από περίπου 60 χρόνια και θα συνεχίσει να πετάει, ως το 2044. Τα αποτελέσματα της χρήσης του είναι τρομακτικά.

Υπολογίζεται ότι από τους βομβαρδισμούς του έχουν σκοτωθεί πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν αυτό το αεροπλάνο ως φόβητρο. Πολύ συχνά, όταν θέλουν να στείλουν μήνυμα ισχύος απλά το στέλνουν να πετάξει στην περιοχή ενδιαφέροντος.

Τα B-52 πετάνε με ταχύτητα 650 μίλια την ώρα σε ύψος ως και 50.000 πόδια. Το ωφέλιμο φορτίο του κολοσσιαίου βομβαρδιστικού περιλαμβάνει εκατοντάδες συμβατικές βόμβες και 32 πυρηνικούς πυραύλους Κρουζ.

Μπορεί να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στον αέρα.

Πηγή: militaire.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων