ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες αξιωματικοί στις ΗΠΑ για να αξιολογήσουν 400 τανκς Άμπραμς

Έλληνες αξιωματικοί στις ΗΠΑ για να αξιολογήσουν 400 τανκς Άμπραμς

Στην Αριζόνα των ΗΠΑ βρίσκονται αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού για να εξετάσουν από κοντά την κατάσταση μεγάλου αριθμού μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης «‘Αμπραμς», μερικές εκατοντάδες των οποίων (περίπου 400) έχουν καταρχήν προταθεί από τον αμερικανικό στρατό να παραχωρηθούν δωρεάν στην Ελλάδα.



Στο επιτελείο υπάρχουν επιχειρήματα και υπέρ και κατά της αποδοχής της προσφοράς. Τα υπέρ είναι αυτονόητα, ενώ οι επιφυλάξεις εστιάζονται στο ότι τα τανκς είναι κάποιας ηλικίας, βρίσκονται σε υπαίθριο χώρο για καιρό, είναι ενεργοβόρα και ίσως χρειάζονται κάποια επισκευή -εκσυγχρονισμό. Βεβαίως δεν υπάρχει απόφαση ούτε υπέρ ούτε κατά – και όλα εξετάζονται από μηδενική βάση ως προς την αξιολόγηση. Αν επιλεγεί η θετική απάντηση – και οριστικοποιηθεί και η απόφαση του Κονγκρέσου - θα αποσυρθούν παλαιότερα άρματα Μ-48 Μολφ και Μ-60.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα στον αυστριακό, γερμανικό, γαλλικό κλπ. τύπο ότι η Ελλάδα, ενώ δανείζεται από την Ευρώπη, αγοράζει δήθεν καινούργια άρματα από τις ΗΠΑ. Αφετηρία ήταν ερώτηση Αυστριακού ευρωβουλευτή. Μόνο που τα Άμπραμς δεν είναι καινούρια και δεν τα αγοράζουμε…

Πηγή: Prionokordela.gr