ΕΛΛΑΔΑ

LIVE BLOG: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη - «Αθάνατος», φωνάζει το πλήθος

LIVE BLOG: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη - «Αθάνατος», φωνάζει το πλήθος
Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τη Μητρόπολη για να αποχαιρετήσει τον Μίκη Θεοδωράκη

Πλήθος κόσμου έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, που περιμένει να αποτίσει φόρο τιμής στον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη - Λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα έφτασε η σορός του μεγάλου Έλληνα συνθέτη - Με τραγούδια και τριαντάφυλλα στο χέρι τον αποχαιρετούν φίλοι, συγγενείς και απλός κόσμος

Από νωρίς σήμερα, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώθηκε γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων, του οποίου η σορός μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 4.30 το μεσημέρι.

Ουρά έξω από το παρεκκλήσι της ΜητρόποληςΚώστας Πλιάκος

Πότε μόνοι, πότε σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται να μοιραστούν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

Αν και το λαϊκό προσκύνημα, με βάση την ανακοίνωση του ΚΚΕ θα ξεκινούσε στις 3 το μεσημέρι, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση και τελικά η διαδικασία άρχισε στις 5 παρά, όταν και μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι η σορός του σπουδαίου Έλληνα.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη συμφώνησε ως προς τον τόπο ταφής του μουσικοσυνθέτη, προέκυψε όμως ενώπιον του δικαστηρίου, κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων νέα εμπλοκή σχετικά με το γραφείο που θα αναλάβει την τελετή, καθώς οι δύο πλευρές έχουν επιλέξει διαφορετικά. Με νέα, ωστόσο, προσωρινή διαταγή δίνεται το δικαίωμα στους εκτελεστέα της τελευταίας της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr