ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑΑ ΜΕΤΩΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φωτιές: 58 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα - Live οι εξελίξεις

Μάχη με τις φωτιές: 58 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα - Live οι εξελίξεις

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Καλύτερη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα της χώρα - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα στο Live Blog του Newsbomb.gr

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι τρεις μεγάλες φωτιές που μαίνονται τα τελευταία 24ώρα στη χώρα μας.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 58 δασικές πυρκαγιές.

Μάχη με τα διάσπαρτα μέτωπα δίνεται στη Μυτιλήνη. Η Διεύθυνση Δασών του νησιού άνοιξε δρόμο με μηχανήματα της περιφέρειας στο βόρειο τμήμα. Επίσης στο όριο της περιοχής NATURA έβαλε τον στρατό να κάνει έναν υφιστάμενο δρόμο ζώνη. Οι εργασίες γίνονται στη βορειοανατολικη πλευρά του μετώπου. Τα μηχανήματα του Στρατού και της Περιφέρειας κάνουν τα χωματουργικά, διανοίξεις κλπ, και τα Πεζοπόρα κάνουν εγκαταστάσεις. Στο σημείο επιχειρούν 2 CANADAIR και ένα ΕΠ Mi8 και έχουν πάρει εντολή να απογειωθούν ένα ΕΠ Mi8 και 3 Τρακτορες.

Στον Έβρο είναι σε εξέλιξη το μέτωπο στο Νοτιοδυτικό τμήμα προς Λευκίμμη. Το Δασαρχείο Σουφλίου με επικεφαλής τη Δασάρχη και τους υλοτόμους διαπλάτυναν με τα αλυσοπρίονα υφιστάμενο μονοπάτι – στενό δρόμο για τρακτέρ, προς το Πυροφυλακείο για να λειτουργήσει ως αντιπυρική. Επιχειρούν συνεχώς ελικόπτερα. Στην περιοχή αυτή δεν έβρεξε καθόλου.

Τέλος, σαφώς καλύτερη εικόνα έχει η μεγάλη πυρκαγιά της Ηλείας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη , Βασίλη Γιαννόπουλο: «Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή, Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων».

Παράλληλα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε πύρινα μέτωπα στην Αττική, τη Χαλκιδική και την Κρήτη.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο Live Blog του Newsbomb.gr: