ΕΛΛΑΔΑ

Λύγισε στις πιέσεις το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Στέλνει λίστες

Λύγισε στις πιέσεις το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Στέλνει λίστες

Την απόφαση να αποστείλει τελικά τις λίστες για τη διαθεσιμότητα πήρε το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπό την πίεση της ... αυτο - απογραφής που επέβαλε το υπουργείο Παιδείας με την απειλή ότι όσοι διοικητικοί υπάλληλοι αγνοήσουν την εντολή θα τεθούν αυτόματα σε αργία.

Έτσι το Πανεπιστημίο προχωρά στην αποστολή των στοιχείων για 140 διοικητικούς υπαλλήλους από την Πανεπιστημιούπολη του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου εκ των οποίων 49 θα επιλεγούν τελικά προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στη σκιά των εξελίξεων ακολούθησε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης των διοικητικών υπαλλήλων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και μέσα σε κλίμα έντασης αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα τους.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Εξακολουθούμε να λέμε ΟΧΙ στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απόλυσης και της διάλυσης του Πανεπιστημίου. Η απάντησή μας παραμένει αυτή, παρά την άνευ προηγουμένου επιχείρηση εκβιασμών και τρομοκράτησης, στην οποία προβαίνει το υπουργείο Παιδείας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όποιο μέσο διαθέτουμε ως εργαζόμενοι και θα αναλάβουμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί. Δεδομένου ότι η συμπλήρωση των σχετικών εντύπων διαθεσιμότητας είναι, σύμφωνα και με έγγραφα της Διοίκησης, δυσχερής και ελλιπής ως προς την ορθότητά τους, επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας».

Πηγή: prismanews.gr