ΕΛΛΑΔΑ

Αναίρεση του βουλεύματο​ς για «ENERGA» και «HELLAS POWER»

Αναίρεση του βουλεύματο​ς για «ENERGA» και «HELLAS POWER»

Σε επανεξέταση οδηγείται η υπόθεση των υπευθύνων των εταιριών «ENERGA» και «HELLAS POWER», από το Συμβούλιο Εφετών μετά την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Βάσει της εξέλιξης αυτής τα συνολικά 19 στελέχη των εταιρειών που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη αντιμετωπίζοντας κακουργήματα, τα οποία επισύρουν ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης, θα κριθούν εκ νέου.

Η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από αίτηση του κατηγορούμενου Άρη Φλώρου, άσκησε αναίρεση κατά του επίμαχου παραπεμπτικού βουλεύματος κρίνοντας ότι πάσχει από «έλλειψη αιτιολογίας» και ότι περιέχει «ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές ως προς τη σχέση εντολής για την προμήθεια ρεύματος και τη λειτουργία των εταιρειών, όπως και για τις σχετικές συμβάσεις και τις ιδιότητες των συμβαλλομένων προσώπων».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (το λεγόμενο χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία υπολογίζεται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Kακουργήματα για τους υπευθύνους των «ENERGA» και «HELLAS POWER»