ΕΛΛΑΔΑ

Νόρμαν Ατλάντικ: Τρεις Έλληνες νεκροί – εννέα αγνοούμενοι

Νόρμαν Ατλάντικ: Τρεις Έλληνες νεκροί – εννέα αγνοούμενοι

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic. Στη δημοσιότητα τα ονόματα εννέα Ελλήνων αγνοουμένων – Συνεχίζεται το κομφούζιο με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων. Οι Ιταλοί κάνουν λόγο τώρα για 10 νεκρούς.

Ο τρίτος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του ονομάζεται Νικόλαος Παράσχης και πρόκειται για έναν οδηγό φορτηγού από τη Ζάκυνθο.

Τα στοιχεία του νεκρού έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό μετά από επιβεβαίωση της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη.

Ο άτυχος άνδρας από το χωριό Γερακαρία, 58 ετών και πατέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταξίδευε με το «Norman Atlantic» από την Πάτρα προς την Ανγκόνα, μεταφέροντας λάδι. Έκτοτε δεν επικοινώνησε με κανέναν και δυστυχώς οι φόβοι της οικογένειας επαληθεύτηκαν.

norman copy

Νωρίτερα το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ελληνικής Ακτοφυλακής έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία εννέα Ελλήνων που επέβαιναν στο πλοίο ''NORMAN ATLANTIC'' και φέρονται ως αγνοούμενοι. Πρόκειται για τους: Κουφογιώργο Αλέξανδρο, Συμεωνίδη Ιωάννη, Τσάμη Βασίλειο, Νικολάρα Απόστολο, Καζαντζίδη Γεράσιμο, Σαγιρίδη Νικόλαο, Παπαδόπουλο Γεώργιο, Καραβαγγέλη Ευάγγελο, Σοφό Ιωάννη.

Το ασύλληπτο αλαλούμ, εν τω μεταξύ, για τον αριθμό νεκρών, αγνοουμένων και επιβατών, εξακολουθεί. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ιταλικών αρχών, οι νεκροί τώρα είναι 10. Τρεις Έλληνες, έξι αλλοδαποί και ένας νεκρός αγνώστων στοιχείων.

Η μη ταύτιση ελληνικών και ιταλικών αρχών ως προς τα στοιχεία και τους αριθμούς έχει προκαλέσει δυσφορία σε δεκάδες οικογένειες που βιώνουν επί μέρες το δικό τους εφιάλτη.

Οι ελληνικές αρχές, με επίσημο διάβημά τους, ζήτησαν από τους Ιταλούς να αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν τα πλήρη και τελικά στοιχεία προκειμένου να μπει ένα τέλος στο δράμα που ζουν εκατοντάδες άνθρωποι - θύματα και συγγενείς τους - από το πρωί της Κυριακής.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί δεκάδες Έλληνες διασωθέντες που επέβαιναν σε πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

norman3

Στην Αθήνα έφθασαν στις 15.35 οι 107 Έλληνες διασωθέντες που ταξίδεψαν με πτήση της Aegean από το Πρίντεζι της Ιταλίας.

Εν συνεχεία, στις 17.30 με πτήση της Αegean θα μεταφερθούν 22 από τους 107 διασωθέντες στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, θα προωθηθούν μέσω της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας 2 άτομα στην Κέρκυρα, 2 στην Ρόδο, 1 στο Ηράκλειο και 1 στο Χανιά.

Την ευθύνη του επαναπατρισμού τους είχε αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών και η πτήση πραγματοποιήθηκε δωρεάν με μέριμνα της Aegean.

Σε λίγο, άλλωστε, αναμένεται αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μεταφέρει άλλους 21 από τους διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic από το Μπρίντιζι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα, πάντως, με τον εισαγγελέα του Μπάρι, Τζιουζέππε Βόλπε, ακόμη δε γνωρίζει κανείς τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic».

Σχετικές ειδήσεις