Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα ο Χριστόδουλος Ξηρός

Newsbomb

Εξονυχιστικές έρευνες πραγματοποιούνται από το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου στο σπίτι του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο.

Βαρύ οπλισμό έκρυβε ο νούμερο ένα καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, στο σπίτι στην Ανάβυσσο, όπου κρυβόταν τον τελευταίο καιρό. Η ομάδα της Αντιτρομοκρατικής εντόπισε στο σπίτι επτά καλάσνικοφ και βαρέλι με εκρηκτικά, επιβεβαιώνοντας τους φόβους της ΕΛ.ΑΣ για νέο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Δημήτρης Τσακνάκης επισήμανε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ότι «Δεν πιστεύω ότι ο Ξηρός δραπέτευσε για να μην προβεί σε ενέργειες...».

2217669

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν βαρύ οπλισμό στο εσωτερικό του σπιτιού, στο οποίο κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν επτά υποπολυβόλα καλάσνικοφ, τα οποία και μεταφέρονται στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί βαλλιστική εξέταση στα όπλα που βρέθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ενδελεχή έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι, που προφανώς χρησιμοποιούσε και ως γιάφκα ο Ξηρός, εντοπίστηκε και ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG. Στην αυλή του σπιτιού, βρέθηκαν και σακιά με τσιμέντο και άμμο, υλικά που χρησιμοποιούνται προκειμένου να καθοδηγηθεί το ωστικό κύμα στο στόχο.

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για το τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, καθώς η ομάδα της Αντιτρομοκρατικής εντόπισε ένα βαρέλι μεγάλων διαστάσεων, που όπως αποδείχτηκε έκρυβε εκρηκτικά.

Πώς έγινε η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού

2217658

Ενέδρα φαίνεται ότι του έστησαν οι Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. Την ώρα, που ο Ξηρός περπατούσε προς το σπίτι του, τον προσπέρασε ένα μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος έπεσε μπροστά του. Πιθανότατα, ο Ξηρός προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, ο αστυνομικός τον αναγνώρισε, δίνοντας σήμα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, για να έρθουν να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπτε τον Χριστόδουλο Ξηρό και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

O συλληφθείς είχε νοικιάσει πριν από δύο μήνες ένα σπίτι με ψεύτικα στοιχεία. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Τσακνάκη η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Ξηρού μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών.

Εντελώς αλλαγμένος ο Χριστόδουλος Ξηρός

xiros2

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται, πλέον, στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα χρόνο μετά την απόδραση του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο συλληφθείς τρομοκράτης έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την εμφάνισή του, καθώς έχει μακριά ξανθιά μαλλιά, μούσι, ενώ κατά τη σύλληψή του φορούσε γυαλιά. Οι κάτοικοι που τον έβλεπαν λένε πως έμοιαζε με άστεγος και ήταν πάντα μοναχικός.

Ο Ξηρός κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, αιφνιδιάστηκε και αν και δεν προέβαλλε καμία αντίσταση. Αντίθετα φέρεται να είπε: «Τελείωσε, είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός». Πάνω του έφερε ένα όπλο που στη θαλάμη του είχε ήδη μια σφαίρα και άλλες 13 στη γεμιστήρα.