ΕΛΛΑΔΑ

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Εν αναμονή του πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Εν αναμονή του πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του

Τραγική ήταν η κατάληξη του θρίλερ της εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλονίζει το πανελλήνιο και φέρνει και πάλι στο προσκήνιο με τον πιο δραματικό τρόπο τη μάστιγα του bullying.Φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου φοιτητή αναμένεται να ρίξει σήμερα το πόρισμα του ιατροδικαστή.

«ΦΕΡΕΙ ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ» ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ - ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ

Αυτοκτονία ή προϊόν εγκληματικής ενέργειας; Οι έρευνες των αρχών εστιάζονται τώρα στην αποκάλυψη των συνθηκών του θανάτου του φοιτητή, αλλά και των αιτίων πίσω από αυτόν.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο το δραματικό επίλογο της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η σορός του οποίου βρέθηκε γύρω στις 8 το πρωί της Κυριακής 15 Μαρτίου, σε βαλτώδη περιοχή κοντά στη λίμνη, μεταξύ του γηπέδου της Ανατολής και του Ιχθυογεννητικού Σταθμού της ΔΕΛΙ.

Οι ανακοινώσεις για τα αίτια του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά τη Δευτέρα, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής (15/03/2014) ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί την νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.

Η σορός βρέθηκε το πρωί σε περιοχή που απέχει 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική σχολή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το πτώμα του 20χρονου βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και παραμορφωμένο, ενώ παράλληλα έφερε και τραύματα από επιθέσεις άγριων ζώων. Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να δώσει φως στην αιτία θανάτου και απάντηση στο ερώτημα εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αυτοκτονία το πιθανότερο σενάριο - Βαθιά τομή στο δεξί καρπό

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στη σορό του άτυχου 20χρονου είναι το κλειδί που θα λύσει το μυστήριο, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο Βαγγέλης προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές η σορός του Βαγγέλη στο δεξί καρπό φέρει βαθιά τομή, που πιθανότατα να προκλήθηκε από το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο αριστερό του χέρι.

Γιατί αργεί το πόρισμα

Ο ιατροδικαστής δεν έχει καταφέρει να δώσει απάντηση στο ερώτημα αν ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία ή δολοφονία και η αιτία είναι οι συνθήκες στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα, οι οποίες δεν βοηθούν.

Η βαλτώδης περιοχή με την πυκνή βλάστηση, αλλά και η βροχή, η οποία έπεφτε καταρρακτωδώς τις τελευταίες ημέρες, δυσχεραίνουν το έργο του.

Ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την νεκροψία μαζί με τεχνικό σύμβουλο που προσέλαβε η οικογένεια του φοιτητή, δεν έχει κατορθώσει ακόμη να σχηματίσει οριστική άποψη.

Τι δηλώνει ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές» δήλωσε συγκλονισμένος ο Γιώργος Βιβιαδάκης, θείος του Βαγγέλη, ο οποίος κλήθηκε από την αστυνομία να αναγνωρίσει τον ανιψιό του.

Όπως είπε, η οικογένεια πίστευε πως το παιδί μπορεί να είναι στη ζωή, καθώς «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή είχε γίνει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του σπουδαστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Θρηνεί το χωριό του 20χρονου φοιτητή

Στο χωριό, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο.

«Περιμένουμε τα επίσημα πορίσματα και το τι θα αναφέρει και ο ιατροδικαστής, που από την πλευρά της έχει ορίσει η ίδια η οικογένεια», ανέφερε πρώτος ξάδερφος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στη μνήμη του άτυχου φοιτητή

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (15/03) απλός κόσμος στη μνήμη του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Τσακίστε τους τραμπούκους σε κάθε γειτονιά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα αποδοκιμάζοντας με το δικό τους τρόπο τα ακραία περιστατικά βίας εις βάρος του άτυχου Βαγγέλη.

Σχετικές ειδήσεις