ΕΛΛΑΔΑ

Εντάσεις στη συγκέντρωση πανεπιστημιακών κατά της κατάληψης της Πρυτανείας

Εντάσεις στη συγκέντρωση πανεπιστημιακών κατά της κατάληψης της Πρυτανείας

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν προαναγγείλει για σήμερα Τετάρτη (01/04) οι πανεπιστημιακοί στα Προπύλαια, αντιδρώντας στην κατάληψη της Πρυτανείας από αντιεξουσιαστές.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούν κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τρίτη ημέρα, υποχρέωσαν τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που βρέθηκαν στα Προπύλαια, να αποχωρήσουν με συνθήματα και ύβρεις προς την πλατεία Κοραή.

Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών είχε πραγματοποιηθεί μετά από κάλεσμα των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ.

Αντιδρώντας στα όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός του κτηρίου, οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία τονίζουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Πρυτανείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά.

Σήμερα το πρωί τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας συγκεντρώθηκαν στον χώρο των Προπυλαίων, προκειμένου να εκφραστεί η ΚΑΘΟΛΙΚΗ αντίθεση στην κατάληψη, που οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος.

Υπογραμμίζεται ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία λειτουργίας του Κεντρικού Κτιρίου δημιουργεί πλέον ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ προβλήματα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, όπως τις πληρωμές των εργαζομένων, την εκπαιδευτική διαδικασία, τις νομικές και δικαστικές υποθέσεις, τις υποθέσεις προς Εθνικούς και Διεθνείς φορείς.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε προβεί από τριημέρου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεν έχει προκύψει καμία λύση του προβλήματος.»

Σχετικές ειδήσεις