ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα πάνω από 4.000 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής (Videos και Photos)

Στην Αθήνα πάνω από 4.000 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής (Videos και Photos)

Με συνολικά 82 λεωφορεία, πάνω από 4000 μεταλλωρύχοι από τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, έφτασαν στην Αθήνα, όπου έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πορεία προς τη Βουλή.

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μεσογείων λόγω της συγκέντρωσης.

bombaraxni copy

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην κάθοδο της Μεσογείων, από το ύψος της Λεωφόρου Δημοκρατίας, στο Νέο Ψυχικό και στην άνοδο από το ύψος της Μιχαλακοπούλου.

Εν τω μεταξύ, οι μεταλλωρύχοι διαμηνύουν ότι «ήρθαν στην Αθήνα για να μείνουν», μέχρι να δουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

bombaraxni4

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, μεταλλωρύχος της Χαλκιδικής είπε: «Δεν θέλουμε να μιλήσουμε με κανέναν υπουργό. Μας έχουν γεμίσει ψέματα. Να έρθει ο πρωθυπουργός να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημά μας».

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία προγραμματίζουν συγκέντρωση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα κατασκηνώσουν μέχρι το βράδυ.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στις 18.00 το απόγευμα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας, που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μη συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

Σχετικές ειδήσεις