ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Εμπόδιο ο καιρός στην επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ορειβάτη

Ιωάννινα: Εμπόδιο ο καιρός στην επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ορειβάτη

Η ομίχλη δυσχαιρένει τις προσπάθειες των πιλότων του Super Puma που επιχειρεί να απεγκλωβίσει τον τραυματία από το σημείο που βρίσκεται.

Το ελικόπτερο έφτασε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου (09/05) στα Τζουμέρκα με σκοπό να προσεγγίσει και να παραλάβει τον τραυματισμένο 58χρονο ορειβάτη αλλά η χαμηλή νέφωση που επικρατεί στην περιοχή δεν το έχει επιτρέψει παρά το ότι οι πιλότοι προσπάθησαν αρκετές φορές.

Το ελικόπτερο κατευθύνθηκε για ανεφοδιασμό καυσίμων στο αεροδρόμιο το Ακτίου και θα επιστρέψει για να επιχειρήσει εκ νέου.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το epirusgate.blogspot.gr, κλιμάκιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων κατευθύνεται προς το καταφύγιο των Πραμάντων, προκειμένου να προωθήσει τρόφιμα και νερό, τόσο στον άτυχο 58χρονο, όσο και στους άνδρες της ομάδας διάσωσης.

Ο τραυματίας –που έχει σπάσει το πόδι του και φέρει τραύμα στο κεφάλι- έχει εγκλωβιστεί στην περιοχή Λυρέ, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων κάτω από την κορυφή Στρογγούλα.

Οι άνδρες της 4ης ΕΜΑΚ, κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου (09/05) αλλά δεν μπορούν να μεταφέρουν με τα πόδια, τον τραυματία.

Για το λόγο αυτό, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, ζήτησε τη συνδρομή ελικοπτέρου, το οποίο απογειώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας από την Αθήνα.


Σχετικές ειδήσεις