ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Παρατείνεται η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Για την παράταση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας και την εξασφάλιση της λειτουργίας τους μέχρι τέλος του έτους, ενημέρωσε σήμερα (29/9) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, εκπροσώπους των εργαζομένων στις δομές αυτές.

Η κ. Φωτίου επεσήμανε ότι «προκειμένου να συνεχισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών που παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της φτώχειας σε περισσότερους από 100.000 άτομα και στις οποίες απασχολούνται περί τους 1.100 εργαζόμενους, η χρηματοδότησή τους μέχρι τη λήξη του έτους θα γίνει από αμιγώς εθνικούς πόρους, ενώ σύντομα θα εκδοθούν οι απαραίτητες νομοθετικές πράξεις».

Παράλληλα, τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, η διαδικασία αποτίμησης της λειτουργίας των υφιστάμενων δομών από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 20 Οκτωβρίου, εν όψει της ένταξης των δομών στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014- 2020 (νέο ΕΣΠΑ).

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας των δύο πλευρών, προκειμένου να αξιοποιηθεί η αποκτηθείσα εμπειρία, ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργία των δομών και των υπηρεσιών που παρέχουν.

Σχετικές ειδήσεις