ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Χιλιάδες μετανάστες ψάχνουν στέγαστρο για να προστατευθούν από τις βροχές (pics)

Λέσβος: Χιλιάδες μετανάστες ψάχνουν στέγαστρο για να προστατευθούν από τις βροχές (pics)

Σφοδρές καταιγίδες και άνεμοι που φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ πλήττουν από το μεσημέρι της Τετάρτης (21/10) το νησί της Λέσβου.

Όπως αναφέρει το lesvospost.gr, η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του νησιού είναι τραγική καθώς οι καιρικές συνθήκες επιβαρύνουν περισσότερο την ταλαιπωρία των προσφύγων.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι περιμένοντας να πάρουν το πλοίο της Ελευθερίας για τον Πειραιά ή την Καβαλά προσπαθούν να βρουν κάποιον τρόπο για να προστατευτούν από τη βροχή.

Κάποιοι χρησιμοποιούν τα λιγοστά ρούχα τους για να καλυφθούν, ενώ κάποιοι άλλοι μαζί με τα παιδιά τους κρύβονται κάτω από ένα μικρό τοιχίο αλλά και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Πολλοί βρήκαν καταφύγιο και στις καφετέριες της προκυμαίας αλλά και σε αυλές σπιτιών ακόμα και σε σκάλες πολυκατοικιών.

Ο χώρος έχει γεμίσει με σκουπίδια και όλη η περιοχή του λιμένα Μυτιλήνης έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό προσφύγων.

Οι αρχές και οι αρμόδιοι θα μπορούσαν τουλάχιστον να μεριμνήσουν ώστε οι μετανάστες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης, δηλαδή τροφής και στέγης, ειδικά αυτή την περίοδο που το κρύο είναι αρκετό και τα καιρικά φαινόμενα έντονα.

Σχετικές ειδήσεις