ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από το μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα

Εντυπωσιακές εικόνες από το μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα

Περισσότερα από 1.200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έχουν σχηματίσει ένα πολύχρωμο «παζλ», στο μπλόκο του τελωνείου του Προμαχώνα.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι αντιδρούν στα προωθούμενα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ένα από τα πιο κομβικά σημεία όπου είθισται να στήνουν μπλόκο, είναι αυτό του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Από σήμερα, το συγκεκριμένο μπλόκο ενισχύεται συνεχώς, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα να υπερβαίνουν τα 1.200, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό «παζλ», όταν το βλέπει κανείς από ψηλά.

agrotes promaxonas5 copy

Πάντως, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής, «αύριο ξεκινάμε προειδοποιητικά κλεισίματα, και αν μέχρι το Σάββατο δεν αποσύρουν το έκτρωμα που λέγεται ασφαλιστικό και φορολογικό, τότε θα κλείσουμε για όσο χρειαστεί».

Επισήμανε δε ότι «πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει χώρα χωρίς ασφαλιστικό οργανισμό για τους αγρότες», ενώ υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις δεν φέρουν κομματική ταυτότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο παπάς όταν πάει στα σπίτια των χωριών, δεν επιλέγει τους χωριανούς που θα ευλογήσει».

Σχετικές ειδήσεις