Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου - ΓΕΕΘΑ: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών χειριστών

Newsbomb

Τις πρώτες λεπτομέρειες αναφορικά με τις συνθήκες, υπό τις οποίες κατέπεσε το ελικόπτερο Agusta Bell στη νησίδα Κίναρο έδωσε λίγο μετά τις 09:40 το πρωί της Πέμπτης το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, το ελικόπτερο Agusta Bell 212 με τον αριθμό 28 απονηώθηκε από τη φρεγάτα «Νικηφόρος» στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης. Στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης χάθηκε το ίχνος του από το ραντάρ. Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου βορείως της νήσου Κινάρου σε απόκρημνη περιοχή.

Στις 07:01 υπήρξε και οπτική επαφή με συντρίμμια του ελικοπτέρου στο απόκρημνο αυτό σημείο του νησιού. Νωρίτερα άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είχε εντοπίσει από αέρος τα συντρίμμια του μοιραίου Agusta Bell επάνω στη νησίδα Κίναρο.

Εξάλλου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου, το οποίο έπεσε σε απόκρυμνη περιοχή, ούτε μπορεί ανακοινωθεί τίποτα ακόμα για τα αίτια της πτώσης.

Όπως ανακοινώθηκε, χάθηκε συγχρόνως η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, ενώ δεν είχε αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου.

Μέχρι στιγμής, ως αγνοούμενοι δηλώνονται τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου:

  • Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης
  • Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς
  • Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου

Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, έχουν ενημερωθεί για το συμβάν οι οικογένειες των τριών μελών του πληρώματος.