ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κράτηση οι γονείς της μικρής Μαρίας

Υπό κράτηση οι γονείς της μικρής Μαρίας

Υπό κράτηση είναι οι γονείς της Μαρίας - Ειρήνης Πρίντεζη, η οποία είχε εξαφανιστεί την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραμέληση ανηλίκου.

Το μικρό κοριτσάκι, που προσπαθεί να ξεπεράσει τα όσα έζησε το τελευταίο 24ωρο, μακριά από την οικογένειά της θα διανυκτερεύσει σε νοσοκομείο της Αττικής και το αδερφάκι της με άλλα μέλη της οικογένειας.

Τι είπε η μικρή Μαρία - Ειρήνη όταν την εντόπισαν

maria3

«Με άφησαν να φύγω», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε η μικρή Μαρία Ειρήνη Πρίντεζη μόλις τη βρήκαν στη λεωφόρο Καβάλας ο λιμενάρχης και οι δύο γυναίκες.

Τα όσα φέρεται να είπε το παιδί κατέθεσαν στην αστυνομία οι δυο γυναίκες που το εντόπισαν σχεδόν 4 χιλιόμετρα μακριά από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της.

Το παιδί, το οποίο είναι καλά στην υγεία του, βρίσκεται αυτή την ώρα με παιδοψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι προσπαθούν να το ηρεμήσουν και να μάθουν τι του συνέβη.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Αίσιο τέλος έλαβε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (02/05/2016) το θρίλερ με τη μικρή Μαρία, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα από τη μάντρα αυτοκινήτων επί της λεωφόρου Σχιστού – Σκαραμαγκά.

Το 3,5 ετών κοριτσάκι βρέθηκε εγκαταλειμμένο στο Χαϊδάρι, στη λεωφόρο Καβάλας και γύρω στα τρια χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχε εξαφανιστεί και είναι καλά στην υγεία του. Οι γονείς της Μαρίας έσπευσαν εκεί όπου βρέθηκε, για να τη σφίξουν και πάλι στην αγκαλιά τους.

Δείτε στο cnn.gr, τη στιγμή που οι γονείς της μικρής μαθαίνουν ότι βρέθηκε το παιδί τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το παιδί βρήκε λιμενάρχης της περιοχής μαζί με δύο γυναίκες, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονταν από όλες τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων αξιωματικών, το παιδάκι πιθανότητα είχε πέσει θύμα αρπαγής από αγνώστους, οι οποίοι προφανώς το εγκατέλειψαν στο σημείο, φοβούμενοι λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το θέμα και των εντατικών ερευνών των αρχών.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η μικρή αγνοείτο από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, όταν γύρω στις 15:45 εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια των δικών της, που είχαν πάει οικογενειακώς σε μάντρα αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Σχιστού, η οποία ανήκει στον παππού του παιδιού, προκειμένου να γιορτάσουν την ημέρα.

Χαμόγελο του Παιδιού: Πώς καταφέραμε να βρούμε τη μικρή Μαρία

Για την εύρεση της Μαρίας είχε κινητοποιηθεί η αστυνομία και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

«Στις 02/05/2016 βρέθηκε η ανήλικη Μαρία- Ειρήνη Πρίντεζη η οποία είχε εξαφανιστεί στις 01/05/2016 από την περιοχή του Σκαραμαγκά και είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της». Με αυτά τα λόγια το Χαμόγελο του Παιδιού επιβεβαίωσε τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, που εξαφανίστηκε το Πάσχα στην περιοχή της λεωφόρου Σχιστού, στο Σκαραμαγκά.

Στην ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρεται σε όλες τις υπηρεσίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό της μικρης Μαρίας:

«Σημαντικό ρόλο στην εύρεση της Μαρίας- Ειρήνης έπαιξε η καλή συνεργασία μεταξύ της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης “Θανάσης Μακρής” με τα εκπαιδευμένα σκυλιά που αυτή διαθέτει, καθώς και του Διασωστικού πληρώματος του “Χαμόγελου Του Παιδιού” που εξαρχής βρέθηκαν στο σημείο εξαφάνισης της ανήλικης. Καταλυτική ήταν η συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας-Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.), την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που βοήθησαν στις διαδικασίες αναζήτησης της Μαρίας- Ειρήνης.

Εξαρχής, Ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» βρέθηκε κοντά στην οικογένεια και θα βρεθεί κοντά στην Μαρία- Ειρήνη και την οικογένειά της για οτιδήποτε χρειαστούν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το διάστημα που αγνοούνταν η Μαρία- Ειρήνη, δεχθήκαμε πληθώρα τηλεφωνημάτων από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν στην αναζήτηση του παιδιού, γεγονός για το οποίο θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά. Καθοριστική υπήρξε, επίσης, η συμβολή των Μ.Μ.Ε. για την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού με σκοπό την εύρεση της Μαρίας- Ειρήνης. Ο Οργανισμός το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Θα σκοτώσω αυτόν που πήρε το παιδί»

Εμφανώς συγκινημένος ο παππούς της Μαρίας, Γιώργος Πρίντεζης, αφού έμαθε ότι το παιδί βρέθηκε και είναι καλά, έκανε λόγο για απόπειρα απαγωγής του κοριτσιού. «Θα σκοτώσω αυτόν που πήρε το παιδί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ τα λόγια του παππού

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο παππούς της Μαρίας ισχυρίστηκε ότι έχει διαφορές με έναν Ρομά κι άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί αυτός να κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε το παιδί και ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την εξαφάνισή του ενώ κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Δείτε ΕΔΩ τι είχε δηλώσει ο πατέρας της μικρής Μαρίας στον Λευτέρη Σουχάιμπ και το cnn.gr.

Σχετικές ειδήσεις