Ελπίδες για να βρεθεί ο μικρός Μπεν - Νέες έρευνες στην Κω (video)

Ελπίδες για να βρεθεί ο μικρός Μπεν - Νέες έρευνες στην Κω (video)

Νέες έρευνες διεξάγονται στην Κω, σχετικά με την υπόθεση του μικρού Μπεν Νίνταμ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 1991.

Εικοσιπέντε χρόνια από την ημέρα που ο μικρός Μπεν, εικοσιενός μηνών τότε, εξαφανίστηκε ενώ έκανε διακοπές με την μητέρα και τους παπούδες του στην Κω, Άγγλοι αστυνομικοί επέστρεψαν στο νησί, στο πλαίσιο ενός νέου κύκλου ερευνών αναζήτησής του.

Το πρωί της Τρίτης (10/05), οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο όπου είχε εξαφανιστεί ο μικρός Μπεν, στις 24 Ιουλίου 1991 και απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους κατοίκους του νησιού που έχουν κάποια πληροφορία ή γνωρίζουν κάτι, να έρθουν σε επαφή μαζί τους, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

Γι' αυτό τον σκοπό μάλιστα η φιλανθρωπική οργάνωση "Crimestoppers" προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιοδήποτε παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν.

Ο επικεφαλής των Άγγλων αστυνομικών Τζον Κάζινς (πλαισιωνόταν από τον Ματ Φένγουικ και τον Άγγλο αστυνομικό ελληνικής καταγωγής, Θανάση Φούρλη) δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο».

Κατόπιν, οι Άγγλοι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκαν δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν, όταν ένας άγνωστος τους ανέφερε «ότι ο Μπεν ζει, με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος...»

Στη διάθεση των Ελλήνων βρίσκονται τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων, μέσω των οποίων μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με Άγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά.

Οι αριθμοί αυτοί είναι οι εξής: 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά), 6951040217 ( Ελληνικά/Αγγλικά) και 6951040226 (Αγγλικά)