ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκευή προσφυγικού καταυλισμού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ΗΑΕ

Κατασκευή προσφυγικού καταυλισμού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ΗΑΕ

Διακόσιοι προκατασκευασμένοι οικίσκοι θα παραδοθούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, από την Ερυθρά Ημισέληνο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) προκειμένου να στεγαστούν πρόσφυγες, κυρίως συριακής καταγωγής, σε τοποθεσία της επικράτειας την οποία θα υποδείξει η ελληνική κυβέρνηση.

Για τη δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, και του γενικού γραμματέα της Ερυθράς Ημισελήνου των ΗΑΕ, Mohamed Ateeq Al Falahi, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως αρωγός της ελληνικής πολιτείας και μοναδικός νομιμοποιούμενος φορέας εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) στην ελληνική επικράτεια, θα διευκολύνει την ομαλή υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, αναλαμβάνοντας συντονιστικό και διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και την Ερυθρά Ημισέληνο των ΗΑΕ, αναφορικά με τον εντοπισμό της κατάλληλης τοποθεσίας, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του καταυλισμού, την παροχή υπηρεσιών υποδομής (ύδρευσης, ηλεκτρικού, καθαριότητας, τηλεπικοινωνίας) και λοιπά ζητήματα. Το κόστος της κατασκευής και της παράδοσης των οικίσκων θα αναλάβει να καλύψει εξ' ολοκλήρου η Ερυθρά Ημισέληνος των ΗΑΕ.

Παρόντες στη διαδικασία (που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης) ήταν η Α.Ε. Πρέσβυς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα κ. Sultan Majed Alali, η Γενική Γραμματέας του Κ.Δ.Σ. Ε.Ε.Σ. κ. Ευαγγελία Βελέντζα-Ζουρούδη, το μέλος του Κ.Δ.Σ. Ε.Ε.Σ. και πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, o ακόλουθος Άμυνας των Η.Α.Ε. Συνταγματάρχης κ. Nabat Al Zahmi, ο Διευθυντής Α΄ Κλάδου ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διευθυντής ΣΓ ΑΝΥΕΘΑ Αρχιπλοίαρχος κ. Ι. Παξιβανάκης ΠΝ, η Επικεφαλής της Διεθνούς Έκκλησης Έκτακτης Ανάγκης κ. Αγγελική Φανάκη και ο Επικεφαλής του Γραφείου της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Ελλάδα κ. Ruben Cano Revillas.

Σχετικές ειδήσεις