Ηράκλειο: Έπαθε σοκ όταν κατάλαβε γιατί χτυπάει ο συναγερμός στο κατάστημα του (photos)

Ηράκλειο: Έπαθε σοκ όταν κατάλαβε γιατί χτυπάει ο συναγερμός στο κατάστημα του (photos)

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, το πρωί, μετά από αγωνιώδη κλήση ιδιοκτήτη καταστήματος στην καρδιά του Ηρακλείου, που αντίκρισε μια ζουρίδα να προκαλεί καταστροφές στην επιχείρησή του!

Η ζουρίδα, που θεωρείται η αλεπού της κρητικής υπαίθρου, είχε τρυπώσει στο μαγαζί κατά πάσα πιθανότητα μέσα το Σαββατοκύριακο και έκανε τον συναγερμό να χτυπά ασταμάτητα. Σήμερα το πρωί ο ιδιοκτήτης, βλέποντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να την πιάσει εύκολα κάλεσε την πυροσβεστική. Η αιχμαλωσία της ζουρίδας και η απομάκρυνση της από το κατάστημα αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση...

Αρχικά τρύπωσε στο πατάρι και στη συνέχεια μέσα στη γυψοσανίδα, όπου συνεχίζει να κρύβεται! Η επιχείρηση σταμάτησε το μεσημέρι, με τους πυροσβέστες να έχουν... "γκρεμίσει" το μισό μαγαζί, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ζουρίδα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και αποφεύγει τη σύλληψη!

66666668

Η ζουρίδα, έχει το μέγεθος γάτας και σπάνια τη βλέπουμε μέρα στη φύση, γιατί κρύβεται όπως ο ασβός στη φωλιά του που είναι τρύπες και χαλάσματα. Τη νύχτα όμως, η ζουρίδα βγαίνει για αναζήτηση τροφής. Η ζουρίδα δεν εξημερώνεται, δεν είναι φυτοφάγο αλλά αντίθετα, άκρως σαρκοφάγο! Τρέφεται με τρωκτικά, πουλιά, αυγά, λαγούς και κατά τις νυχτερινές της εξορμήσεις σε αγροτόσπιτα, αρπάζει κουνελάκια και κοτόπουλα.