Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, φωτιές σε Θήβα και Τζιά

Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, φωτιές σε Θήβα και Τζιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός στην Κεφαλονιά. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.

Υπό μερικό έλεγχο είναι και η φωτιά στα Χλομοτιανά Κέρκυρας, όπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα. 6 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.
 
Πυρκαγιά μαίνεται σε Βιοτεχνική Μονάδα Αγροτικών Προϊόντων στην περιοχή Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού στην Κρήτη. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα.
 
Εξάλλου, φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση στη Τζιά. Επιχειρούν ένας πυροσβέστης με ένα όχημα και15 εθελοντές, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.
 
Πυρκαγιά μαίνεται και σε δασική έκταση στον Ελαιώνα στη Θήβα. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο και δύο Πετζετέλ.
 
Φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Χαλκείου του δήμου Βέλου-Βόχας του Νομού Κορινθίας. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και  τέσσερα αεροσκάφη.
 
Υπό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στην αγροτική περιοχή του χωριού Μοναστηράκι στον Έβρο, όπου επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.
 
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε υπαίθριο χώρο στη συμβολή των οδών Ομήρου και Σόλωνος στη Μάνδρα Αττικής. Για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.
 
Υπό έλεγχο είναι και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε χώρο απόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή Στέρνα Αρχάγγελου στη Ρόδο, καθώς και σε δασική έκταση στην περιοχή Μασουραίικα του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.
 
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα, στην περιοχή Νεάπολη του Δήμου Σπατών - Αρτέμιδας Αττικής.
 
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου (06:00 – 18:00) εκδηλώθηκαν συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές.