ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική η κατάσταση στην Τραγάνα: «Βομβαρδισμένη» η παραλία (pics)

Δραματική η κατάσταση στην Τραγάνα: «Βομβαρδισμένη» η παραλία (pics)

Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης από κάτοικους και παραθεριστές

Κάθε άλλο παρά τιμητική είναι για το δήμο Λοκρών αλλά και το νομό Φθιώτιδας η εικόνα που παρουσιάζει η παραλία της Τραγάνας, ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της περιοχής.

Φτάνοντας στην παραλία, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Ένας τόπος εγκαταλελειμμένος στην τύχη του. Βρωμιά, σκουπίδια παντού, σπασμένα δέντρα, ακόμα και ψόφιο ζώο σε κατάσταση προχωρημένης σήψης είχε εντοπιστεί πρόσφατα.

Όπως καταγγέλλουν παραθεριστές και κάτοικοι, η παραλία έχει γεμίσει σε δεκάδες σημεία από κρατήρες μιας και το τσιμεντένιο πεζοδρόμιο που έσπασε από τα κύματα τον χειμώνα δεν επιδιορθώθηκε ΠΟΤΕ!

Ο κόσμος πλέον περπατά στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο, αφού είναι γεμάτο λακκούβες και καλώδια που προεξέχουν, καθιστώντας άκρως επικίνδυνη τη διέλευση των λουομένων. Κάποια από αυτά είναι και ηλεκτροφόρα, αφού τροφοδοτούν με ρεύμα τις λάμπες της παραλίας. Αν και λειτουργούν οι μισές από αυτές.

Τα παγκάκια είναι κατεστραμμένα, ενώ οι ντουζιέρες που υπήρχαν, έχουν παρασυρθεί από τη θάλασσα. Όσο για τα καλαθάκια απορριμμάτων, αγνοούνται!

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τραγάνας έχει επανειλημμένα ζητήσει τη βοήθεια του δήμου Λοκρών τονίζοντας τους κινδύνους που ελοχεύουν, μιας και από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Θα πρέπει άμεσα, τόσο ο δήμος Λοκρών όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αντιστραφεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν τόσο στην αναβάθμιση της περιοχής όσο και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, που δυστυχώς από κάποιους έχει υποτιμηθεί.

Η σημερινή οικονομική συγκυρία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι της αναποτελεσματικότητας, αφού με το σωστό σχεδιασμό υπάρχει πάντα η δυνατότητα εύρεσης χρηματοδοτικών πηγών.

Αποκαλυπτικές και αποκαρδιωτικές οι εικόνες που έστειλαν παραθεριστές της περιοχής lamiastar.gr. Δείτε τις φωτογραφίες στο Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις