ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψίες και έλεγχοι στα Ιωάννινα ενώ οι ειδικοί τονίζουν: «Ομαλή η σεισμική ακολουθία»

Αυτοψίες και έλεγχοι στα Ιωάννινα ενώ οι ειδικοί τονίζουν: «Ομαλή η σεισμική ακολουθία»

Από το πρωί της Δευτέρας (17/10) δεκαέξι κλιμάκια μηχανικών από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το ΤΕΕ Ηπείρου, πραγματοποιούν αυτοψίες και ελέγχους.

Οι έλεγχοι διεξάγονται σε σχολεία αλλά και όλα τα δημόσια κτήρια, στην πόλη των Ιωαννίνων και τα γύρω χωριά.

Το αισιόδοξο είναι ότι δεν έχουν καταγραφεί μεγάλες ζημιές αν και για προληπτικούς λόγους τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το Πανεπιστήμιο, θα παραμείνουν και αύριο κλειστά στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, μετά από εισήγηση που έκανε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη του σεισμού, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ιδιόμορφο», που, παρά την ανησυχία των κατοίκων, εξελίσσεται κανονικά, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν.

«Πρέπει να τονιστεί πως οι κατασκευές άντεξαν στον μεγάλο σεισμό του Σαββάτου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ενώ πρόσθεσε, πως αυτό το γεγονός, πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ώστε να αισθανθούν πως υπάρχουν περιθώρια ασφαλείας. Παράλληλα δε, τόνισε ότι πρέπει να αναζητούν την επίσημη ενημέρωση και να αποφεύγουν την φημολογία, η οποία αποδεικνύεται επιβλαβής για την ψυχολογία τους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει πως η σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ζημιές στη στέγη του αρχοντικού Πυρσινέλλα, όπου κεραμίδια έχουν αποκολληθεί και έχει σπάσει τμήμα πέτρινης καμινάδας. Το κτίριο έχει αποκλειστεί περιμετρικά με κορδέλα, ενώ απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στους πεζόδρομους Αραβαντινού και Παπάζογλου.

Σχετικές ειδήσεις