ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί η αδίστακτη συμμορία των «χρηματοκιβωτίων» χτυπάει σε εταιρείες στις Εθνικές Οδούς

Γιατί η αδίστακτη συμμορία των «χρηματοκιβωτίων» χτυπάει σε εταιρείες στις Εθνικές Οδούς

Συναγερμός για τις επιθέσεις των ληστών με τα χρηματοκιβώτια – Γιατί «χτυπούν» σε εταιρείες, τα γραφεία των οποίων στεγάζονται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Συναγερμός έχει σημάνει στην ασφάλεια Αττικής μετά το νέο χτύπημα της αδίστακτης συμμορίας ληστών που εισβάλει σε γνωστές εταιρείες και αφαιρεί τα χρηματοκιβώτια.

Η νέα επιδρομή των «ληστών με τα χρηματοκιβώτια» έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/01/2017) αυτή τη φορά, με στόχο τα γραφεία του εργοστασίου γνωστής εταιρείας πουλερικών στην οδό Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο. Συγκεκριμένα, στις 2:40 τα ξημερώματα, πέντε κακοποιοί οι οποίοι φορούσαν κουκούλες μπήκαν στα γραφεία του εργοστασίου, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια έφυγαν με αυτοκίνητο που τους περίμενε απ’ έξω.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό με στόχο μεγάλες επιχειρήσεις με χρηματοκιβώτια, αφού λίγα 24ωρα πριν είχαν «χτυπήσει» στα γραφεία φαρμακευτικής εταιρείας στο Μενίδι και τα γραφεία μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας.

Χτυπούν και δένουν τα θύματά τους

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη της ίδιας συμμορίας ληστών, πιθανότατα ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με πιστόλια και καλάσνικοφ, μπαίνουν στις εταιρείες συνήθως νυχτερινές ώρες φορώντας κουκούλες και αρπάζουν τα χρηματοκιβώτια. Μάλιστα, σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος αντιδράσει ή δεν είναι «συνεργάσιμος» δεν διστάζουν να τον χτυπήσουν και να τον δέσουν. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι ληστές που επιτέθηκαν στην εταιρεία αλλαντικών «Υφαντής» στην Κηφισιά, όπου αφού τραυμάτισαν με πιστόλι τον γιο και τον αδελφό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, πυρπόλησαν δύο οχήματα διαφυγής.

ifantis

Ομοιότητες υπάρχουν και στη ληστεία σε βιοτεχνία με λευκά είδη στη Νέα Ιωνία. Οι δράστες εισέβαλαν στην επιχείρηση και αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και δύο υπαλλήλους, ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν με το κοντάκι όπλου στο πρόσωπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές αφαίρεσαν τελικά περίπου 50.000 ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο έκαψαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Δερμοδεσίου στη Νέα Ιωνία. Από εκεί εκτιμάται ότι έφυγαν με δεύτερο όχημα διαφυγής προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Χτυπούν» πάντα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στις Εθνικές Οδούς

Η Ασφάλεια έχει συγκροτήσει ειδικά κλιμάκια που ασχολούνται αποκλειστικά με τη σύλληψη των μελών της συμμορίας που «χτυπούν» επιχειρήσεις στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αττικής, με στόχο χρηματοκιβώτια. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι οι δράστες εκμεταλλεύονται την πρόσβαση στην Εθνικό Οδό από όπου και φεύγουν ανενόχλητοι. Στοχεύουν, δηλαδή σε επιχειρήσεις στα βόρεια προάστια γιατί γνωρίζουν ότι ευνοείται η διαφυγή τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας. Μάλιστα, συνήθως επιλέγουν να «χτυπήσουν» τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να δράσουν ανενόχλητοι.

Οι αστυνομικοί με βάση τις μαρτυρίες των θυμάτων, το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των επιχειρήσεων, αλλά και από στοιχεία που τυχόν έχουν αφήσει, όπως αποτυπώματα και DNA προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους ληστές, αφού η εκτίμηση είναι ότι τα περισσότερα μέλη είναι σεσημασμένα.

Σχετικές ειδήσεις