ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς: Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ - Πώς θα πάτε στη δουλειά σας σήμερα

Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς: Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ - Πώς θα πάτε στη δουλειά σας σήμερα

Απεργία ΜΜΜ - Με υπομονή πρέπει να οπλιστεί σήμερα, Πέμπτη (23/02/2017) το επιβατικό κοινό, καθώς «νεκρώνει» η Αθήνα από συγκοινωνίες λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων - Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ για 24 ώρες - Μόνο λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινούνται – Οδηγίες για να αποφύγετε την ταλαιπωρία

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από σήμερα, Πέμπτη (23/2) προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ), αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Οδηγοί και επιβατικό κοινό πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή καθώς ήδη στις κεντρικές λεωφόρους επικρατεί... χάος!

Αυτοί είναι οι δρόμοι που πρέπει να προσέξετε

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Τροχαία, σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος), στη Λεωφόρο Κηφισού (από Λένορμαν έως Φιλαδέλφεια) και στη Λ. Κηφισού (από Αττική Οδό έως Αχαρνών).

Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στη Λ. Αλεξάνδρας στο ρεύμα ανόδου, στην κάθοδο της Λ. Μεσογείων και στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη.

Παρόμοιο είναι η εικόνα και στη Λ. Κηφισίας στο ρεύμα καθόδου, στη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα καθόδου, στην άνοδο της Λ. Συγγρού, στη Λ. Ηλιουπόλεως και τη Λ. Ποσειδώνος.

Ποια ΜΜΜ κινούνται σήμερα

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται κανονικά και είναι τα μοναδικά Μέσα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Με το Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ ακινητοποιημένα τα λεωφορεία αναμένεται να είναι γεμάτα, γι΄αυτό καλό θα είναι να ξεκινήσετε λίγο νωρίτερα για τις δουλειές σας.

Σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, οι 24ωρες απεργίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, την Τετάρτη 1 Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

«Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες», υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

«Η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα "κρυφά" σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις απεργίες στα ΜΜΜ

Σχετικές ειδήσεις